Familjen, Göteborg

I Charlottas Göteborgsguide, fastnade Emma och jag för restaurang Familjen och bokade bord där i lördags. Vi kom dit redan vid sex-tiden, då restaurangen erbjuder en tidig sittning (från kl. 18) och en senare (från kl. 20.30).

Lokalen är mysig och personalen var trevlig och pratsam på Göteborgskt vis. Menyn är lite underligt upplagd med fokus på en trerättersmeny. Under den finns det alternativ till varmrätten. Men sen får man vända blad för att hitta fler rätter under rubriken smått och gott.

Direkt när vi satt oss kom en fin träbricka in med knäcke, surdegsbröd, smör och en makrillröra. Riktigt gott bröd och Linus fattade tycke för makrillröran. Jag smakade den faktiskt inte men litar på hans omdöme.

Vi tog alla den föreslagna förrätten i menyn; skogssvampssoppa med tartar på nötinnanlår och prästostkrutonger. Soppan var god, men aningen tunn. Både tartaren och krutongerna var goda, men soppan behövde desperat salt. Det fanns varken salt och peppar på borden så jag fick gå till baren och hämta. Jag tycker att det är helt ok att inte ha salt och peppar på borden om man kryddar maten väl, men vi var tre utav tre som ville ha salt, och då kanske det konceptet inte riktigt funkar?!

Varmrätten var vi dock mer nöjda med. Emma och jag valde kummelrygg med fänkål, krabba och confiterade tomater. Spontant tycker jag alltid att fisk kräver sås, men det behövdes faktiskt inte. Fisken var perfekt tillagad och föll i sönder på gaffeln och all tillbehören var goda och passade fint till.

Linus valde en manligare varmrätt; kalventrecôte, rödvinssås, saltrostad nypotatis och märgstekt bröd. Han åt med god aptit.

Efter två rätter var vi riktigt mätta och valde att ta drinkar hemma till efterrätt istället.

Jag tyckte Familjen var helt ok och framför allt en restaurang med potential att bli ännu bättre. Det jag minns mest är den mysiga stämningen och den trevliga personalen. Maten glöms fortare bort…

Annons

6 reaktioner till “Familjen, Göteborg

  1. Trots något ojämn mat ibland (men för det mesta bra!) tycker jag att det är ett grymt ställe. Världens bästa häng – kul att ni gick dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s