The Square

När jag fyllde år i juli, bjöd min kollega Caroline mig på finlunch på L’Atelier de Joël Robuchon, så nu när det var hennes tur att fylla år i september ville jag bjuda henne på ett lika fint ställe. Valet föll på the Square, som har lika många stjärnor (2) som L’Atelier de Joël Robuchon.

The Square ligger i Mayfair nära Berkeley Square och verkade vara fullbokat denna måndagslunch och det är ju alltid ett gott tecken. Matsalen var elegant inredd, med vita dukar och personalen var diskret och effektiv. Ett nöje att se på när de arbetade faktiskt.

Vi fick välja bröd från en brödkorg i bågnat trä som en servitris kom med. På bordet hamnade rikligt med smör, saltat och osaltat och det var underbart gott och nästan gult till färgen. Vi fick också in en amuse bouche som jag tyvärr inte vet vad den bestod av, varken Caroline eller jag hörde vad servitören viskade. Men det gjorde ingenting för den var alldeles ljuvlig och gav löften om vad som väntade.

Caroline valde makrill velouté med buttermilk muffin och krabba, som såg underbar ut, det var den också fick jag veta av mitt sällskap.

Jag valde en sallad på tunt skivad rosa kalv, rosenbönor, rotselleri, frissé sallat och dressing. Riktigt fräscht och gott!

Vi valde samma varmrätt; Alaskapollock med kastanj och trattkantarelle, en underbar puré och inlagda valnötter. Helt fantastiskt, kanske inte fisken i sig även om den var perfekt tillagad, men tillbehören var exemplariska!

Portionerna var lite större här än på andra finrestauranger och vi var helt dundermätta efter varmrätten och fick hoppa över efterrätten. Tyvärr. Vi fick dock in en tallrik med f8rsk nougat, den vita sorten med rostade nötter i, och det var det enda som behövdes efter maten.

Vi hade i och för sig gärna stannat, smält maten en stund och sedan beställt in efterrätt, men vi var tvugna att gå tillbaka till jobbet.

The Square
6-10 Bruton Street
Mayfair
London
W1J 6PU
Tel: +44 (0) 20 7495 7100

Fotnot: Jag försöker fotografera när jag äter på restaurang, men på vissa restauranger känns det opassande, och detta var ett av de ställena. Förhoppningsvis kan texten förmedla rätt känsla ändå.

Annons

6 reaktioner till “The Square

  1. Förstår precis vad du menar med att det ibland inte alls känns som att man vill ta fram kameran och fota. Men du har verkligen lyckats med din recension, det låter ju helt underbart. Inte illa att bli bjuden på en sådan fin födelsedagslunch!

  2. Beskrivningen är talande ändå. Fiskrätten låter fantastiskt god. Kul när du (av misstag?) slänger in engelska meningar, hi hi…
    Ja, ibland går det bara inte ta fram kameran. Många gånger är det då maten varit bäst, när det känts minst passande att fota.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s