Fredag, fredag, fredag

Redan fredag igen och mindre än tre månader kvar tills jul. Känns surrealistiskt med tanke på att vi haft 27C  i veckan. Jag som alltid fryser är såklart glad för värmen men samtidigt tycker jag att det är dags för höst nu, den är ju också mysig.

Veckan som gått hann jag bl.a. med en intensivfotokurs med min kompis Jenny. Det var ett erbjudande vi hittat och det var över förväntan. Vi var bara sex tjejer i gruppen, och av dem visste nog jag och Jenny mest om våra kameror, vilket kändes skönt. Men vi fick en crash course i att fota manuellt och sen en massa roliga tips och trix på slutet. Vi fick också se några fantastiska foton som vår lärare tagit. Inspirerande och kul!

Jag har också hunnit baka de månatliga tårtorna till jobbet, vilka det blev får ni se i veckan.

Nu ikväll tar vi oss ut till Eileen, Christophers mamma, och tillbringar helgen hos henne. Hon fyller nämligen år, så vi har med oss presenter, bubbel och så ska vi laga middag till henne på lördag.

Nästa veckas matsedel ser ut som följer:

Fredag: något när vi är på språng

Lördag: jordärtskockssoppa med smörstekta kantareller; poussin med citron/rosmarin och roast potatoes; tarte tatin med vaniljglass; tryfflar

Söndag: Tacos när vi är hemma igen

Det blir ju som ni ser inget fredagsmys för oss ikväll. Christopher jobbar sent och vi ska träffas på stationen för att ta tåget till Bucks, så det blir bara att ta något i farten till middag. Men ovan ser ni hur förra veckans fredagsmys avlöpte. Det var bra spridning på plocket, men det blev ju ganska mycket ost och pastej. Inget jag någonsin skulle klaga över dock. 🙂

Ha en trevlig helg!

Annons

8 reaktioner till “Fredag, fredag, fredag

  1. Visst är det skoj med fotokurs? Jag skulle behöva en ny boost, har inte utvecklats ett dugg på typ 1 år. Funkar skapligt, men hade varit kul att lära sig mer.

    Hoppas att tårtorna blev goda, och så önskar jag en trevlig helg!

  2. Småplock och vin är ju så gott! Jag ser att ni har någon spännande vinäger på bordet oxå. Och färska fikon. Gott gott gott…

  3. Fotokurs har vi haft ögonen öppna efter, men den enda vi hittade i stan var för seniorer… är ju inte riktigt där än:) Men vi fortsätter leta, hoppas bara vi får till det innan vi blivit seniorer!

    Men tre månader kvar till jul, huga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s