Detta recept verkar ha potential att bli ett riktigt vandringsrecept. Jag fick det av min mamma, som fick det av sin väninna Marie-Louice, men vart det egentligen kommer ifrån vet jag faktiskt inte. Om ni känner igen receptet och vet varifrån det kommer, så berätta gärna.
Gott var det i varje fall, och inte alls så sött som man skulle kunnat tro. Jag fick mest en ingredienslista av mamma, så nedan följer hur jag gjorde. Även om jag oftast förespråkar kycklinglår blir denna rätt bäst med filéer och de blir saftiga och goda genom att ugnsstekas i gräddsåsen.
Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili, 4 portioner
4 stora kycklingfiléer
smör/olja till stekning
3 msk konserverad ananas i juice, krossad eller i bitar
1 cm riven färsk ingefära
3-4 msk sweet chili
3 dl matgrädde
en skvätt kinesisk soja
1-2 tsk kycklingfond
salt, vitpeppar
Bryn filéerna i smör/olja tills gyllenbruna runt om. Salta, peppra och lägg i en gratängform. Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen koka ihop lite och utveckla smakerna samt tjockna något. Smaka av och häll över i formen när du är nöjd. Ställ i formen i 180-200C ugn ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris och grönsaker (t ex broccoli).
Perfekt recept! Jag har inte stött på det tidigare, varken lagat det eller blivit bjuden på det. Men nu får det vandra in i mitt kök så får vi se vart det sedan tar vägen. Låter mycket gott. Ha en fin helg!
Låter bra! Hoppas det går hem hos er också. Ha en fin helg!
Ser gott ut. Maste jag nog testa nagon dag! 🙂 tack for recpetet.
Hoppas du gillar det!
Och vi bokmärker!
:o)
Tack för tipset. Detta ska jag testa ikväll:)