Jag fick några färska fikon över sedan vårt fredagsmys förra veckan och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Efter lite googlande, hittade jag detta recept, som jag egentligen inte följde men ändå följde. Dvs, jag tittade på ingredienslistan, insåg att jag hade alla (få) ingrediensena hemma och höftade med mängderna.
Det blev precis lika gott som det ser ut!
Ugnsbakade fikon med vit choklad och muscovado, 2 portioner
2 fikon
50 g vit choklad, grovt hackad
2 msk ljust muscovadosocker
Värm ugnen till 175 grader. Tvätta fikonen och dela på mitten. Skär en skåra i mitten av varje halva så att de fläks upp. Lägg med skalet ner i en liten ugnsfast form. Strö över sockret och chokladen grovt och baka ca 10-15 minuter i ugnen eller tills chokladen smält och fikonen gett ifrån sig lite saft. Servera genast med lättvispad grädde.
JÖSSES vad gott! Fikon är verkligen bland det godaste som finns (ok, jag säger så om otroligt mycket men jag menar det verkligen!) och med vit choklad och muscovado – himmel! YUM =) Tack för tipset, verkligen, ÅH vad jag ska prova detta!
Hihi, kul att du gillade receptet! Och håller med dig, finns ju så många fina råvaror!
Gott, gott i gott gott!
Precis, Tina!
Wow, nyskapande! Jag är impad! 🙂
Haha 🙂
Åh, fy attans så gott det låter!!! Måste ju prova!
:o)
Jamen, varför inte!? Gino är ju gott. Fikon är gott! Vit choklad är gott!
Precis! 🙂
Låter hur gott som helst! Morots & koriandersoppan blev också en hit, tack för receptet!
Vad roligt!! 🙂
Åh hå hå… Fy fabian (vi kollar på Saltkråkan just nu hela tiden hemma hos oss…) vad gott! Det måste bara ha varit en fullträff.
Åh, Saltkråkan är ju helt underbart! Jag gjorde nog mina föräldrar tokiga med min Tjorven-imitation när jag var liten: ”Farbror Melker, vet du vaaaad?”
Faktiskt riktigt gott, och så otroligt enkelt 🙂
Åhå, så mycket bättre än en traditionell gino. Fikon är något av det godaste jag vet, det skulle ta mig ca 32 år att inse 😀
Tog mig ett bra tag också, men vi kan ju ta igen det nu :o)