Istället för Gino: ugnsbakade fikon med vit choklad och muscovado

Jag fick några färska fikon över sedan vårt fredagsmys förra veckan och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Efter lite googlande, hittade jag detta recept, som jag egentligen inte följde men ändå följde. Dvs, jag tittade på ingredienslistan, insåg att jag hade alla (få)  ingrediensena hemma och höftade med mängderna.

Det blev precis lika gott som det ser ut!

Ugnsbakade fikon med vit choklad och muscovado, 2 portioner

Anpassat efter Norrmejeriers recept.

2 fikon

50 g vit choklad, grovt hackad

2 msk ljust muscovadosocker

Värm ugnen till 175 grader. Tvätta fikonen och dela på mitten. Skär en skåra i mitten av varje halva så att de fläks upp. Lägg med skalet ner i en liten ugnsfast form. Strö över sockret och chokladen grovt och baka ca 10-15 minuter i ugnen eller tills chokladen smält och fikonen gett ifrån sig lite saft. Servera genast med lättvispad grädde.

Annons

16 reaktioner till “Istället för Gino: ugnsbakade fikon med vit choklad och muscovado

  1. JÖSSES vad gott! Fikon är verkligen bland det godaste som finns (ok, jag säger så om otroligt mycket men jag menar det verkligen!) och med vit choklad och muscovado – himmel! YUM =) Tack för tipset, verkligen, ÅH vad jag ska prova detta!

  2. Åh hå hå… Fy fabian (vi kollar på Saltkråkan just nu hela tiden hemma hos oss…) vad gott! Det måste bara ha varit en fullträff.

    1. Åh, Saltkråkan är ju helt underbart! Jag gjorde nog mina föräldrar tokiga med min Tjorven-imitation när jag var liten: ”Farbror Melker, vet du vaaaad?”

      Faktiskt riktigt gott, och så otroligt enkelt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s