Höst i Skåne

Jag var ju hemma i Skåne förra helgen, och där var det riktig höst. Barbourjackan och de tjocka strumpbyxorna åkte fram, liksom raggsockarna och gummistövlar för en promenad i skogen.

Jag växte upp bara några hundra meter från skogen och betraktar den därför nästan som min egen trots att den ägs av någon helt annan. Skogen var min lekplats när jag var liten och det underbart roligt att utforska den. Dessutom var det samma skog som man cyklade i med skolan, och gick på hajk i med scouterna. Så nu när jag inte är hemma så ofta tycker jag om att gå en runda och se vad som hänt i skogen sedan sist.

Efter skogsrundan tog jag en runda i trädgården också, med kameran i högsta hugg. Min mamma är otroligt trädgårdsintresserad och en duktig trädgårdsmästare vilket har lett till att vår trädgård varit med i reportage både i Allt Om Trädgård och Land.

Men vi var inte bara utomhus när jag var hemma, vi tillbringade tid i köket med. På lördagen åt vi svamptoast med trattisar och trumpetsvamp, fondue med både fläsk- och nötkött, bea, klyftpotatis och grönsaker och tarte tatin och vaniljglass.

I söndags åt vi hjortstek med kokt potatis, broccoli, blomkål och mammas goda sås. En riktig söndagsmiddag som fick avsluta min hemma-helg.

18 reaktioner till “Höst i Skåne

  1. Ja, i Sverige iaf, här kan man mest bara ana den. Mitten av oktober och man går barbent. Har ju aldrig hänt tidigare.

 1. Så fina bilder, älskar verkligen trädgårdsbilderna (och vet någon annan som vi håller väldigt nära hjärtat som också hade uppskattat dom).

  Fondue har vi inte haft på länge, men nu när hösten är här så är det hög tid att plocka fram grytan igen. Jippi!

 2. Vilka fantastiska bilder! Vad rolig med din mamma och hennes trädgårdsintresse. Jag vet en trädgård som skulle behöva stylas till, den ligger i Kalmar, precis i närheten av bistron faktiskt. Det är inte så hiskeligt långt från Skåne 😉

  1. Världens bästa landskap indeed! Fina fina Skåne! Hoppas du får till en helg där snart, själv får jag vänta tills jul, snyft, men det går fort tills vi är där…

 3. Vackert, vackert. Får mig att fundera på söndagsutflykt till trollskogen. Hoppas att du har en trevlig helg!

  Ps Har nu så när fått Manchesterutflykten till en York-dito. Fingers crosssed!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s