
Ännu en Nigella-tårta fick det bli till jobbet. Henne kan man ju lita på att det inte snålats med godsakerna.
Denna cheesecake är ungefär extra allt, och väldigt pampig. Jag ändrade ytterst lite i receptet (uteslöt nötter och choklad ur bottnen) men jag skulle dock vilja ändra lite mer i receptet tills nästa gång. Dels tycker jag att man behöver baka bottnen i 10 minuter innan fyllningen hälls på, så den hålls torrare längre och dels skulle lite mer socker i båda lagerna fyllning inte skada, de blir lite väl syrliga när de kylts ned.
Cheesecake med jordnötssmör och choklad, 10-12 portioner
Anpassat efter Nigellas recept.Botten:
200 g digestivekex
50 g mjukt smör
Fyllning 1:
500 g Philadelphiaost
3 ägg
3 äggulor
200 g strösocker
125 ml gräddfil
250 g smooth jordnötssmör
Fyllning 2:
25 ml gräddfil
100 g mjölkchoklad, hackad
30 g mjukt brunt socker
Sätt ugnen på 170C. Smula kexen fint i food processor eller i en plastpåse med hjälp av en kavel. Blanda med smöret och tryck ut i en smord springform (underlättar om den är klädd med papper i botten och på sidorna). Förbaka gärna bottnen i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllning 1 med en food processor eller elvisp. Häll fyllningen i formen och bred ut den jämnt. Baka i 50 minuter – 1 timme. Den ska precis ha börjat torka på toppen. Ta ut kakan ur ugnen.
Värm gräddfil, choklad och socker i en kastrull tills chokladen smält och du har en jämn smet. Bred den över kakan och baka i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svaln. Ställ sedan in i kylen tills servering.
Inget fel på bilden heller! Det ser alldeles, ALLDELES för gott ut! Och ingredienserna är ju också de underbara – jordnötssmör, choklad och brunt socker ❤ YUM!
🙂
Ja, så fort Nigella är inblandad i en tårta så är det garanterat sött, gott och mycket kalorier:) Ser väldigt god ut tycker jag!
Precis, man vet man ska förvänta sig liksom 🙂
Cheesecake är verkligen på modet igen. Men i en lite annan form som den här tex. ser såå god ut..:-)
Jag kan absolut ta en bit av den där redan nu 😀
Mums så gott det verkar!
Oh, den där Nigella… och den där Hanna… ni kan ni!
Ni får ju mig att rodna!
Låter farligt gott! Nigellas recept brukar annars vara väldigt söta, så det var ovanligt att behöva lägga till lite socker. Men cheesecake får inte vara för syrligt. Jag har också bakat cheesecake fast en där bara botten/bottnarna bakas i ugnen. Cheesecake är min favvis av alla desserter.
Ja, jag förväntade mig inte det ens när jag provsmakade smeten, men kyld blev det lite annorlunda. Såg din helt underbara cheesecake, den får det helt klart bli nästa gång!
Ja, du… Erbjudandet kvarstår om en plats på mitt jobb. Där är det nämligen ingen annan än jag som bakar och jag kan absolut låta bakeriet till dig!
Jag ska tänka över det, haha. Lite krångligt bara, får ju byta land och allt 🙂
Sååå gott det ser ut!! 🙂
/ Jenny
Tack Jenny!
Oh. My. God. Vilken tåååååårta! Det är ju alldeles genialt! Och kaloristinnt. Hoho.
Hoppas ni får en fin helg!
En riktig kaloribomb – absolut!