En annan bruschetta- eller crostinitopping är denna bönröra med salvia. Den är en kusin till hummus men smakar helt annorlunda. Med salvia, vitlök och citron blir den fräsch och god i smaken. Jag gjorde min dagen innan och lät den stå i kyl över natten och det gjorde underverk med smaken.
Liksom kycklinglevermoussen serverades denna i en minikopparpanna så man fick ta så mycket man ville.
Bönröra med salvia, 4 portioner
400 g cannellinibönor på burk
1/2 citron, saften
5 salviablad
1 liten vitlöksklyfta
salt, vitpeppar
mild olivolja
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönorna, citronsaften, vitlöken och salvian. Tillsätt olivolja tills önskad mosig konsistens. Salta och peppra. Kyl över natten.
Mmm, låter toppen, det här måste jag verkligen prova, jag som gillar hummus men gör det alltför sällan! YUM =)
Och du, inga problem med länkningen, det förtjänar du ❤
🙂 Jag med faktiskt, men varje gång man gör det inser man hur enkelt och framför allt GOTT det är. 🙂
TACK, fina du! ❤
Vad härligt det ser ut! Älskar dessa crostinis med varierande fyllning. Har aldrig provat med salvia förut, tack för tipset:-)
Salvia har jag nästan precis upptäckt, men älskar den!
Hummus har jag aldrig någonsin provat men det måste jag nog ändra på. Dom där brödskivorna i bakgrunden ser förbannat (förlåt) goda ut 😀
Hummus är lika vanligt som chips i detta landet, och riktigt gott! Du får testa, vet ja! 🙂 Och det är ok att säga förbannat när ordet god kommer efteråt 😉
Jag älskar hummus så detta måste jag ju prova, tack för receptet!
Visst är hummus tokgott?! Hoppas du gillar detta med.
Å, jag gillar bönröror, i alla fall de man gör på lena bönor som typ de här eller elefantbönor!
Elefantbönor har jag aldrig testat, det får jag minsann göra.
Vilka söta kopparpannor! Bönröran låter spännande. Hummus är ju en favorit men det är alltid roligt att variera.
Tack, de är behändiga till mycket, som att smälta smör på spisen t ex. För min känsliga mage funkar bönröror bättre än hummus, men sen är det ju alltid kul med lite omväxling med.