Dille på limoncello

Kvällen vi hade italienskt tema gjorde vi det ordentligt, med både fördrink och mellanrätt med denna favoritlikör. Vår limoncello har faktiskt Christopher själv gjort enligt ett recept i Bringing Italy Home av Urusla Ferrigno, en helt underbar bok som jag varmt rekommenderar (vill ni förresten kika på min kokbokshylla så hittar ni den här).

Fördrinken är så enkel att det är löjligt. Häll ca 1 msk limoncello i ett champagneglas (flute) och toppa upp med prosecco. Riktigt gott!

Mellanrätten skulle jag vilja kalla sorbet, för den var tänkt som en sådan, men den är något slags mellanting mellan sorbet och granité. Vi kikade på ett Jamie Oliver-recept som innehöll annan sprit och tyckte att denna mängd var lagom för att sorbeten ändå skulle frysa. Men vi tycks ha räknat lite fel, för den frös inte till sig så mycket som vi skulle viljat. Men den blev söt och god i smaken, och därför får den finnas med ändå. 🙂

Limoncellosorbet, 4 portioner som mellanrätt

285 ml vatten

200 g socker

1 dl limoncello

1/2 citron, saften

Koka upp vatten och socker och låt koka 5 minuter, låt svalna. Blanda i limoncellon, smaka av och häll i en plastburk med lock. Sätt i frysen, ett dygn innan servering för att vara på den säkra sidan. Lägg upp i skålar och pressa lite citron ovanpå.

Annons

16 reaktioner till “Dille på limoncello

 1. Jag gillar också Limoncello. Fast jag är ju tokig i allt med citrusfrukter i 😉 Drinken kan jag intyga är god, för den har jag blivit bjuden på.

 2. Vi fick hem en flaska Limoncello från Carinas syrra tidigare i höstas och den har vi smuttat lite på, så god! Kanske skulle vi ta och prova göra sorbet på lite av den…

  Ja, du, soppan gick verkligen hem i vårt kök, sörens god var den!

 3. Jag är inte mycket för alkoholhaltiga drycker men limoncello är något som jag faktiskt rent av kan bli sugen på ibland. Det är så förbaskat gott. Vi drack en speciell på Sicilien när vi var där senast, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet men den var to die for!

 4. Calles mamma brukar göra egen limoncello och den är verkligen SÅ god! Och söt. Mums!

  Du, jag tänkte göra dina crustader imorgon – tror du att man kan förbereda fyllningen redan ikväll?

  Hoppas du får en finfin helg!

  1. Jag älskar spröda krustader, men för att de ska vara just spröda får man lägga i fyllningen precis innan servering, men allt annat kan förberedas dagen innan! Ha en superkul kväll imorgon!

 5. Limoncello är underbart gott; som det är, som sorbet och det mesta annat jag kan komma på. Mmmm. Med prosecco lär det ju inte bli plötsligt o-gott..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s