Confiterade anklår med rostad nypotatis och dijonnaise

I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till. Så det fick bli min egen version istället. Inte lika tidsödande och kanske inte lika gott som Kellers, men det blev underbart gott ändå! Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till; rostad nypotatis med timjan, kokt tenderstem broccoli och dijonnaise (som jag fuskade till denna gång med Mailles grova senap och Hellmans majo).

Helt galet gott faktiskt!

Confiterade anklår, 2 portioner

2 anklår

3 dl gåsfett

salt, svartpeppar

Salta och peppra anklåren. Lägg dem i en gratängform och häll över gåsfettet. Sätt in i 125-gradig ugn ca 3 timmar. Vänd låren en eller två gånger under tiden. När köttet är mört och fint, ta ut formen och länk anklåren i en ren form. Låt svalna, och förvara i kyl någon timme eller tills nästa dag.

Mina hade fått rätt mycket färg, så jag ugnsbakade dem med folie över formen ca 20 minuter i 200C tills varma.

Ugnsrostad nypotatis, 2 portioner

500 g nypotatis

mild olja

salt, svartpeppar

5 kvistar färsk  timjan

Lägg potatisen i en ugnsfast form och häll över 1-2 msk olja, blanda runt. Salta, peppra och lägg i timjan. Ugnsrosta i 25-30 minuter på 200C.

Fusk-dijonnaise, 2 portioner

1,5 dl hellmans majonnäs

1-2 msk grovkornig dijonsenap (jag använde Maille)

Blanda. Låt dra några minuter. Servera.

Annons

8 reaktioner till “Confiterade anklår med rostad nypotatis och dijonnaise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s