I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till. Så det fick bli min egen version istället. Inte lika tidsödande och kanske inte lika gott som Kellers, men det blev underbart gott ändå! Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till; rostad nypotatis med timjan, kokt tenderstem broccoli och dijonnaise (som jag fuskade till denna gång med Mailles grova senap och Hellmans majo).
Helt galet gott faktiskt!
Confiterade anklår, 2 portioner
2 anklår
3 dl gåsfett
salt, svartpeppar
Salta och peppra anklåren. Lägg dem i en gratängform och häll över gåsfettet. Sätt in i 125-gradig ugn ca 3 timmar. Vänd låren en eller två gånger under tiden. När köttet är mört och fint, ta ut formen och länk anklåren i en ren form. Låt svalna, och förvara i kyl någon timme eller tills nästa dag.
Mina hade fått rätt mycket färg, så jag ugnsbakade dem med folie över formen ca 20 minuter i 200C tills varma.
Ugnsrostad nypotatis, 2 portioner
500 g nypotatis
mild olja
salt, svartpeppar
5 kvistar färsk timjan
Lägg potatisen i en ugnsfast form och häll över 1-2 msk olja, blanda runt. Salta, peppra och lägg i timjan. Ugnsrosta i 25-30 minuter på 200C.
Fusk-dijonnaise, 2 portioner
1,5 dl hellmans majonnäs
1-2 msk grovkornig dijonsenap (jag använde Maille)
Blanda. Låt dra några minuter. Servera.
Anklår alltså, coolt! Jag kan tänka mig att det måste ha smakat alldeles ljuvligt. Kram!
Ja, de riktigt föll i sönder. Rekommenderas!
Tillbehören låter inte helt fel du, jag skulle ha överlevt bara på dem 😀 YUM!
Vilken tur! 🙂
Det låter helt otroligt gott det här! 🙂
Tack, det var inte dumt alls! 🙂