Tävling!

Nu har Matarkivet funnits i lite mer än ett år och det tycker jag borde firas. Dels för att jag inte har tröttnat utan fullföljt att skriva ett inlägg för (nästan) varje dag, men framför allt för att jag har så många härliga läsare och känner att jag fått en massa matnördsvänner genom detta forum. Och hur kan man fira bättre än med en tävling?

Det är nämligen så att Fortnum & Mason, där jag köpt priset är en av mina favoritaffärer och deras produkter är både välsmakande och ytterst fint paketerade. Quintessentially English skulle man nog bäst beskriva affären och det är ju exakt ett sådant pris jag vill lotta ut bland mina fina läsare.

Tävlingsfrågan lyder som följer:  Vad ingår i en klassisk afternoon tea? Lämna en kommentar till detta inlägg för att delta.

Vinnaren (som har det rätta svaret, vid flera rätta svar lottas det bland dem) får en fin burk med Royal Blend tea och en ännu snyggare burk med Lemoncurd biscuits. Båda inköpta på underbara Fortnum & Mason för mina egna pengar. Tävlingen är alltså inte sponsrad.

Tävlingen avslutas 9 November kl. 12 svensk tid. Vinnaren presenteras samma eftermiddag.

Hoppas ni vill vara med och lycka till!

25 reaktioner till “Tävling!

 1. Sådana här tävlingar gillar jag, som inte är sponsrade! 🙂

  Jag gör ett försök – oliks sorters te, mjölk, citron. Scones med clotted cream och olika sorters marmelader. Snittar med ex gurka och lax. Mjuk kaka ex muffins. Småkakor. Finare bakverk i miniatyrform.

 2. I en klassisk afternoon tea ingår finger sandwiches, scones och kakor! Och grattis till bloggen och att du inspirerar!

 3. Afternoon tea en gammal engelsk tradition som har funnits sedan 1700-talet.
  Härligt att sitta en längre stund och prata med vänner ,familj. det goda samtalet.
  Förutom te ,engelska sandwich, hembakta scones, marmelad, lemon curd , macarons

  Grattis för en mycket trevlig blogg

 4. Oj… Jag får göra en chansning och utgå i från vad de bjöd oss på. Te med socker och mjölk (de verkade tycka jag var knasig som inte ville ha mjölk i mitt), sandwich, scones, lemon curd, någon slags vispad grädde som nästan var som färskost och fruktkaka.
  Ha ha, jag kanske är helt ute och cyklar…

 5. När jag var på Hilton i London i våras bjöds vi på finger sandwiches och scones med clotted cream och sylt. Dessutom fick vi en frukttartelette, danish pastires och en milkshake. Såklart även en egen kanna thé.

  Men det klassiska är väl sandwiches, scones, något bakverk och thé!

  Tack för en fin blogg =)

 6. Te, scones med clotted cream, lemon curd och olika marmelader, sandwich och härliga bakverk. Mums! Ska faktiskt på Afternoon Tea om några veckor, gott och väldigt mysigt!:)

 7. det serveras scones,clotted cream,sylt,lemon curd,gurksnittar och laxsnittar.te naturligtvis.
  önskar att man kunde få åka till england och testa 🙂

 8. Kan det vara te (med citron), scones, clotted cream och marmelad, snittar (förslagsvis med gurka och/eller lax), och något typ av sött bakverk, kanske en sån där med engelsk med inlagda frukter i? Värt att chansa iallafall 😀

 9. Såklart vill jag vara med å fira ettårsdagen å va med å tävla. 😀
  Jag chansar på att en klassisk afternoontea, då förrutom teét, sandwichar( på ren svenska. :P) scones med clotted cream å marmelad. 😀

  (jag tror nästan jag varit med från bloggens början, men är urusel på å kommentera… :P)

 10. Te, gurksnittar, ägg- och krassesnittar, scones, lemon curd, clotted cream, marmelad, rostat bröd, pound cake (typ sockerkaka), fruktkaka… Åh, nu blev jag grymt sugen på att ställa till med Afternoon Tea! HURRA för Matarkivet som tar oss T/R London på ett litet klick!

 11. Afternoon tea:

  Komponenter iallafall om man går på the Peninsula i Hong KOng
  Te
  Engelska gurk snittar på ljust bröd
  Lax snittar
  Scones med sylt och clotted cream
  Potentiellt små köttpajer
  Åtminstone 7 olika praliner
  Muffins
  En eller två bakelse

  Avslutas med en ofantlig mättnadskänsla

 12. Grattis =)

  Starkt thé med mjölk och socker
  Sandwich
  Små smörgåsar med gurka, lax, skinka, ägg eller fiskröra
  Scones med smält smör, marmelad, lemoncurd och ”clotted cream”
  och diverse andra kakor

  I Skottland serverar man till thét crumpets, små runda, tjocka pannkakor gjorda med jäst

 13. Hej, hittade hit via en annan blogg och vid mitt första, men inte sista, besök vill jag givetvis vara med och tävla!

  Jag har aldrig haft förmånen att vara med om ”riktigt” afternoon tea, men det låter gott så jag gör ett försök – te förstås, med citron, honung och mjölk, scones med marmelader, lemon curd, clotted cream, snittar och något sötare bakverk kanske.

  Grattis till 1 år!

 14. Jag vill också tävla!

  Det ska ju självklart vara clotted cream (MÅSTE prova det) och scones, TE (doh…) med mjölk (som hälls i innan teet som jag har läst någonstans) och snittar, marmelad och kanske… något sötaktigt.

  Grattis, kära Matarkivet!

 15. Ååh, Grattis! Vad roligt att du redan funnits i ett år – och inspirerat oss alla ofantligt mycket ❤

  Och vilket härligt pris, klart jag vill vara med och tävla, även om jag inte är helt säker på svaret… Ja, te ska det ju vara förstås – gärna med mjölk (socker också?), scones med clotted cream och någon marmelad eller lemon curd, små snittar med tex gurka (tror den varianten är mest klassisk), och så något sötare, som kanske… fruktkaka eller något annat bakverk? Ja, något sådant kanske?

 16. Det är så roligt att läsa din blogg – vi använder oss ofta av din recpetbank – ett stort tack för det! Ska se om jag kommer ihåg vad vi på afternoon tea på Wolseley.
  Te med mjölk och socker, finger sandwich med ex. lax, gurka och krasse, frukt scones med clotted creame och olika marmelader samt olika bakverk, tror att det var 7 olika.
  Oj vad jag längtar till London nu 🙂
  Hoppas att vi får följa din blogg flera år framöver!

  1. Maria, du kunde ju fuskat och läst det inlägget, hihi. Tack för alla fina ord! Kul att ni provar en del av recepten. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s