Och vi har en vinnare!

Tack till er som deltog i Matarkivets första tävling!

Jag har korat en vinnare, men vi tar det i slutet på inlägget, sorry för den cliffhangern, men visst blir det roligast så?!

Först och främst så vill jag säga att ingen hade fel på tävlingsfrågan, men ingen hade helt mitt i prick rätt heller, därför valde jag att slumpa fram vinnaren. Rättvisast så.

Det jag skulle klassa som en klassisk afternoon tea ser ut såhär:

  • Te av valfri sort, mjölk och socker. I England dricker majoriten sitt vanliga te (i stil med English Breakfast) med mjölk. Och precis som Charlotta påpekade anses det mest korrekt att hälla i mjölken innan teet. Om man dricker Earl Grey brukar man föredra en citronskiva i teet för att förstärska citrus/bergamott-smaken, då häller man inte i mjölk.
  • Finger sandwiches med olika fyllning. Mest vanligt är lax med cream cheese; smör med gurka, ägg och majonnäs, kyckling med dragon.
  • Scones med clotted cream och jordgubbssylt. Lemon curd är inte standard och skulle bli lite kaka på kaka med clotted cream då lemoncurd innehåller en hel del smör och är väldigt krämig. Här menar man enbart bitter apelsinmarmelad när man säger marmelad, en det menade nog inte ni. Men ofta är det just jordgubbssylt och inte t ex hallon även om det också kan förekomma. Clotted cream är för övrigt helt underbart gott, så köp det om ni kommer över (finns nog i The English Shop). Servera till engelska scones, som är aningen söta, och inte svenska osötade scones. Sconesens roll i afternoon tea är att fungera som en bro/brygga mellan the savoury (sandvikarna) till the sweet (bakelserna).
  • Bakelser av olika slag. Det är här kockarna kan experimentera, eftersom de andra delarna av en afternoon tea är ganska låsta. Exempel på vanliga bakelser är Battenberg cake, mini cheesecake, fransk chokladtorte, macaron etc.

Nu är detta ovan min personliga åsikt, men den är inte helt tagen ur luften, för Ritz afternoon tea-meny ser snarlik ut, och Ritz är det mest anrika hotell i London som serverar just afternoon tea.

Så till vinnaren. *Trumvirvel* Och det är kommentar nr 11.


Jag har räknat bort pingbackarna, så kommentar nummer 4 tillhör Milla. GRATTIS!

Maila mig din address på hmenilsson@yahoo.se så kommer det ett paket så fort som Royal Mail behagar leverera det.

Annons

5 reaktioner till “Och vi har en vinnare!

  1. Wihoo! Grattis till Milla! Och jag kan inte för mitt liv komma på vart jag har hört det där med att mjölken ska hällas i först. Morr. Mummel. Kan det vara pappa? Han kan alla möjliga saker. Eller kanske någon film. Eller Tv-serie. Hm.

    Trevlig helg till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s