Salt Yard

Restaurangutbudet i London förändras och förnyas nästan dagligen och oftast dras man till att prova nyöppnade ställen. Men förra veckan var jag kärringen mot strömmen som provade en restaurang som funnits sedan 2005, för första gången.

Anledningen till detta har dock med en nyöppnad pärla att göra, nämligen Opera Tavern. Samma företag som står bakom den restaurangen står bakom Salt Yard, deras första restaurang.

Jag bokade ett bort åt mig och Kristin så vi kunde lösa världsproblem över goda tapas och en flaska vin.

Jämfört med Opera Tavern innehåller menyn på Salt Yard mer traditonella tapas, såsom jamon croquetas och fyllda zucchiniblommor. Vi provade naturligtvis båda. Croquetasen var frasiga på utsidan och smakade gott av skinka, ost och potatis på insidan. Generös tapasportion också; vi fick två vardera.

Rätterna var av lite blandad kvalitet och vissa var klart bättre komponerade än andra. Jordärtskockspurén ovan var en klart lysande stjärna, serverad med smörstekta kantareller och pocherat ägg.

De klassiska friterade getostfyllda zucchiniblommorna med honung var alldeles underbara och perfekt tillagade.

De friterade bläckfiskringarna (av squid, den 6-armade bläckfisken) var klart godkända och smakade fint tillsammans med chorizo och bondbönor. Också torskkinderna nedan var goda, men inte alls i klass med jordärtskockspurén. En generös portion fiskkinder serverades tillsammans med bönor, bacon och morötter.

Vi provade också en tryffelpecorino som jag tyvärr inte alls fastnade för. Den var alldeles för mild i smaken, både av ost och tryffel.

Kristin och jag hade en trevlig kväll och maten är helt klart prisvärd och god, men jag föredrar faktiskt Opera Tavern. Deras koncept att varva en del klassiska tapas med mer fantasifulla skapelser som deras helt makalöst goda minifläskköttsburgare med anklever är för mig det vinnande konceptet.

Till all mat (ja, vi blev proppmätta) drack vi en flaska Gavi. Den kostade £35 och vår nota hamnade sammanlagt på omkring £85 inklusive dricks och det är absolut prisvärt.

Observera att fotona är tagna med min iPhone i dunkel belysning, då blir det tyvärr inte bättre än såhär. 

Annons

En reaktion till “Salt Yard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s