Urgoda quesadillas med chorizo, inlagd paprika och spenat

För mig är quesadillas en av de bästa rätterna att använda upp lite av varje som skräpar i kylen. Och även om det är anledningen till att man gör dem ibland, så vill man ändå komponera ihop dem ‘rätt’.

Med det menar jag att det måste vara en bra balans av någonting med en kick i (som tex hackad chili) som något som tar udden av det där starka (som ost och något grönt). Och så brukar det behövas något ‘klister’ så att fyllningen stannar i bröden. Har jag överbliven salsa funkar det fint. Nu senast använde jag Philadelphiaost, vilket också funkar fint.

Senaste rensa-kylen-quesadillas bestod av cream cheese, riven ost, skivad påläggssalami (men inte en mesig en för det), halverade små starka inlagda paprikor och babyspenat. Stekta i smör, var de det perfekta sopptillbehöret till ännu en kylskåpsrensning (eller frys- snarare); grön ärtsoppa, och det ger mig en sån där härlig välbefinnandekänsla av att lyckats pyssla ihop en riktigt god middag av i princip bara rester. Det sporrar mig till att alltid försöka ta tillvara så mycket som möjligt. Och jag strävar helt klart efter att inte slänga någonting, men ibland händer det ändå.

Smörstekta quesadillas med chorizo, inlagd paprika och spenat, 2-3 portioner

6 mjuka vetetortilla

3 msk cream cheese

1,5-2 dl riven ost, jag använde Monterey Jack för jag tycker att den smälter bra

9 skivor smakrik påläggschorizo

6-7 små inlagda starka paprikor, halverade

babyspenat

2 msk smör till stekning

Bred cream cheese på alla tortillabröden. Lägg riven ost, chorizo, paprika och spenat på 3 av bröden. Lägg de med bara cream cheese ovanpå. Smält smör (och eventuellt olja) i en stor stekpanna och stek quesadillasen på medelvärme på båda sidor tills de fått fin färg och osten smält. Dela varje tortilla i 6 tårtbitar. Servera genast.

11 reaktioner till “Urgoda quesadillas med chorizo, inlagd paprika och spenat

  1. Bra sträva det där, så lite som möjligt i soporna! Men det känns lite mindre tråkigt att kasta ev. rester för vår del nu, vi har fått sån där återvinningskärl för mat så nu blir maten tydligen bränsle… Inget ont utan det har något gott med sej:)

    Tomater och basilika i, det kan liksom inte bli fel!

    Hoppas du har en fin helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s