När Christopher fyllde år förra måndagen lagade jag denna enkla, men goda, förrätt till honom (ja, till mig själv också).
Jag köpte färska pilgrimsmusslor som jag sedan fryste, men det var inget smart drag, de blev helt annorlunda i konsistensen, så använd färska om ni kan. Pilgrimsmusslor och bacon är en riktigt bra kombination och jag föredrar den framför den mer vanliga pilgrimsmusslor/chorizo. Baconet tar inte över lika mycket. Men det allra godaste på denna tallriken är ramslöksmajonnäsen. Inte alls i säsong, men jag har lite förvälld fryst ramslök i frysen som min kära mamma plockat till mig, och lite av den skatten får man använda till speciella tillfällen.
Pilgrimsmusslor med bacon och ramslöksmajonnäs, 2 portioner
1 sats ramslöksmajonnäs
3 skivor ordentligt rökt bacon
6 stora färska pilgrimsmusslor
blandad babysallad (tex babyspenat, ruccola, machesallat)
god olja
salt
Gör majonnäsen. Dela baconet i bitar och stek krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Dressa salladen med god oliv- eller rapsolja och salt. Ta bort muskeln på pilgrimsmusslorna (den vitare delen) och stek i smör en riktigt varm panna tills precis genomstekta. Salta och peppra. Lägg upp och servera genast.
Ah-men-sluta, vad gott det ser ut! Bacon + musslor = bästisar i min mun!
Låter grymt gott! Jag får nästan bara tag på frysta pilgrimsmusslor och där gäller det att vara petig. En del blir hemska när de varit frysta. Men som sagt färska hittar jag sällan, så det är extra lyxigt. Ramslök har jag bara haft glädjen av att njuta av på restaurang.
Låter väldigt gott! 🙂