Gaucho Piccadilly

För ett litet tag sedan nu, fick Ian, Anna, Christopher och jag äntligen till en middag på biffrestaurangen Gaucho. Gaucho är en argentisk restaurangkedja som specialiserar sig på kött, från Argentina då såklart.

Vi gick till Gaucho Piccadilly som ligger mellan shoppinggatan Regent Street och Piccadilly, så väldigt centralt läge. Inredningen är typisk för kedjan med mycket koskinn, svart trä och dunkel belysning. Nästan för dunkel, men mysigt.

Anna och jag som varit och tittat lite i affärer kom dit före pojkarna, så vi skönk ner i en bland alla tomma soffor i baren. Jag drack ett glas mousserande och Anna tranbärsjuice. När pojkarna sedan anlände visades vi till vårt bord en trappa upp, där tre av oss återigen fick sitta i en soffa.

Menyn på Gaucho ser ut som ett litet dragspel och listade förrätter, köttbitarna, andra varmrätter, side orders och desserter. Varken förrätterna eller desserterna tilltalade oss särskilt mycket, och de var dessutom ganska dyra. Det är visserligen biffarna också men dem betalar vi gärna för.

En servitris gick en runda bland borden och visade de olika styckdetaljerna man kan välja mellan och man kunde ställa frågor om man ville. Hon förklarade också vilka biffar som smakade bäst rare och medium.

Vi gick direkt på varmrätten. Anna beställde deras burgare som såg riktigt god ut. Dressingen som bestod av majonnäs, senap och rödvin var riktigt god fick jag veta.

Ian och jag valde båda oxfilémedaljong, min blue och Ian rare. Vi hade båda pommes till som kom med lite örter på, jag valde bearnaisesås och Ian grönpepparsås.

Christopher slog till på 400g sirloin, rare, och valde liksom jag pommes och bearnaisesås. Han tyckte sin biff var god men tyckte inte att den var mycket bättre än det vi äter hemma. Men vi andra tre var riktigt nöjda. Nu äter vi mest sirloin eller rib eye hemma, så min filé var något extra. Den var lika mör att skära i som smör (dessutom har de inga steak knives här, det behövs inte) och det var mycket smak i köttet. Såsen var lite för rinnig för min smak och smakade lite för starkt av dragon, men annars var den god. Pommesen var som vanliga pommes. Goda men inget särskilt. Så fokus ligger helt klart på köttet och det är restaurangens styrka, helt klart.

Inget fel i det, men ännu högre standard på tillbehören hade inte skadat. Efter 225-400g kött vardera var vi alltför mätta för att snegla på dessertmenyn, som ju ändå inte var så spännande.

Annons

2 reaktioner till “Gaucho Piccadilly

  1. OMG. Här sitter jag och dreglar.
    Ska man äta kött, ska man äta BRA kött är min fasta övertygelse.
    Och det ser ni ut att ha gjort!

    1. Håller helt med dig, och ja, det var det verkligen! Sen kunde ju annat varit av lika hög standard, men viktigast är ju köttet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s