Seg chokladkaka med pecantosca

Pecannötter tycker jag hör den här årstiden till, så därför blev den tredje kakan till jobbets novemberfirande en seg chokladkaka med pecantosca ovanpå. Riktigt gott och en kaka jag kommer att göra många gånger framöver.

Toscareceptet är samma som här, från Sju Sorters Kakor, fast med pecannötter istället för mande dål förstås.

Seg chokladkaka med pecantosca, 8 portioner

4,5 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

6,75  msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

3 ägg

225g smält smör

Pecantosca:

100 g smör

1 dl socker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

100 g grovhackade pecannötter

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smöret och äggen. Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper i botten. Baka i 180C ca 15 minuter. Ta sedan ut kakan och häll på toscasmeten.

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en teflonbottnad kastrull. Låt smeten koka ihop under omrörning tills gyllenbrun och tjock.

Häll toscasmeten på kakan och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills kakan precis stelnat. Låt svalna helt innan servering.


Annonser

16 thoughts on “Seg chokladkaka med pecantosca

  1. Efter dina inlägg om dessa godsaker du bjuder dina kollegor på, så undrar jag hur många telefonsamtal får din chef från människor som vill börja hos er??!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s