Den perfekta London-lördagen

I helgen hade jag ju celebert besök av bästis Emma och hennes fästman Claes. Och vilken helg vi hade! Vi lyckades trycka in hur mycket roliga saker som helst, och särskilt lördagen (enda heldagen de var här) maxade vi till tusen utan att för den delen bli alldeles för trötta.

Så här kommer receptet på en perfekt vinterlördag i London med goda vänner:

8-10.00: Vakna, duscha, morna er och grunda med en rejäl frukost. Vi hade yoghurt, bröd och pålägg, ägg och bacon, juice och kaffe.

10.30: Ta tunnelbanan till Hampstead, pausa för en kaffe on the go och toalettbesök (valfritt). Promenera sedan i solskenet till Hampstead Heath och fortsätt mot Highgate. Stanna på toppen av Parliament Hill och ta lite foton.

12: Navigera med hjälp av iPhonen till Highgate Cemetery och ta antingen en tur på den östra delen utan guide (det gjorde vi) eller en guidad tur på den västra delen (rekommenderas, men vi var för hungriga).

12.30: Knata uppför den gigantiska backen till Highgate Village och traska in på första bästa pub, beställ en öl/ett glas vin och en kaloririk måltid som t ex. fish and chips. Njuuut!

14: Promenera nedför backe (yay!) till Archway och ta tunnelbanan till Charing Cross. Inhandla skoskavsplåster (valfritt) och ta en ny kissepaus (också valfritt). Promenera sedan på The Mall till St James’s park och ta ett varv i parken i solskenet. Gå sedan bort om Buckingham Palace på väg mot Green Park och Piccadilly. Gå till den stora Waterstones-affären på Piccadilly och ta hissen till femte våningen och ta ett bord vid fönstren och beställ valfria cocktails (minimum 2) och bara njut av trevligt sällskap och goda drinkar.

18.30: Betala notan och spring in om Fortnum’s och köp en god flaska vin. Åk hem och byt om till mjukisbyxor.

19.30: Drick lite skumpa och smaka goda tilltugg medan middagen tar form.

20: Hugg in på middagen bestående av Crockpotslagad pulled pork med massa goda tillbehör.

21: Flytta över till soffan och prata om er fantastiska dag.

22: Inse att ni visst har plats för lite glass i magen. Sväng ihop en chokladsås, lägg upp vaniljglass i coupeglas och servera med chokladsås och cookies. Prata och ha roligt tills ögonlocken trillar ner.

9 reaktioner till “Den perfekta London-lördagen

  1. Vilken härlig dag ni (vi också lite grann nu) fick! Att spankulera runt på kyrkogårdar kan faktiskt vara hur spännande och intressant som helst, vi har besökt några, bl.a på Kreta. Fast utan Iphone… hur går det då? 🙂

    1. Just Highgate är en fantastisk kyrkogård från drottning Victorias tid, så tänk de mest sanslösa utsmyckade gravstenar, men de är på den västra delen av kyrkogården där man bara får gå in med guide.

      Egentligen är det inte så svårt att hitta dit, men vi kom en konstig väg och då är iPhone-kartan guld värd. 🙂

  2. Ha ha… Vilket skönt inlägg! Låter som en alldeles underbar dag. Kan bli så sugen på en riktigt gott tillagad fish’n’chips med vinäger på och tartarsås (heter den så) till.

    1. Tack. Jag brukar hoppa vinägern, men tartarsås vill jag ha till (och visst heter det så) och majonnäs.

  3. Det låter verkligen som en fantastiskt trevlig dag! Och jag blir som alltid så otroligt sugen på att åka till London…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s