I söndags var ju Emma & Claes här och för att få ut mycket av dagen begav vi oss in till stan vid 10-tiden på morgonen och promenerade lite i Westminster, innan vi gick vidare till National Gallery vid Trafalgar Square där det är gratis att gå in. Vi bockade av de mest kända tavlorna såsom Van Goghs Solrosor, några Monet-tavlor, ett självporträtt av Rembrandt och lite annat. Jag gillar verkligen detta museum, men minst lika mycket för den fina takutsmyckningen och mosaikgolven som för konsten.
Vi strosade sedan bort mot Covent Garden och Opera Tavern där vi skulle äta lunch. Varje kväll är det fullbokat, men söndag lunch var det ungefär halvfullt. Vi fick sitta på nedersta våningen och det var mysigt, tidigare har jag bara suttit på andra våningen.
Vi frös och var hungiga och därför blev vårt menyval aningen oortodoxt för en tapasrestaurang, vi gick direkt på den varma maten men avslutade med en bit ost.
Allra först, för att stilla hungern lite, åt vi grillat bröd med alioli sedan fick vi in de första rätterna.
Jag och Claes valde varsin minibugare med fläskkött och anklever, för de är så otroligt goda.
Emma valde istället rökt makrill med fänkåls- och äppelsallad med stekt chorizo. Riktigt gott!
Efter dessa första rätter kunde vi lugna oss lite och vi delade på bläckfisk (med bläck) och tomatiga cannellinibönor till, riktigt gott. Mjälla smaker men de kompletterade varandra perfekt.
Näst på tur var tunt skivad biff med härligt len rotselleripuré, brysselkål och rödkål.
Patatas bravas med två dipsåser (alioli och en paprikadip) var goda och precis det vi förväntat oss.
En fräsch sallad på inlagd svartrot med hyvlad tryffel och rotfruktschips var riktigt fräsch och god. Riktigt kul med en såpass annorlunda sallad.
Vid detta laget var vi mätta med fortfarande lite sugna på något så vi beställde in en omgång bröd till och en hårdost från Menorca som hette Mahon. Den var gjord på komjölk och påminde lite om en pecorino i konsistensen. Riktigt god.
Eftersom det var söndag lyxade vi dessutom till det med en flaska vin, det får man ju om det är semester!
Vilka fantastiska små rätter! De där burgarna blev jag nyfiken på. Och svartrotsalladen, wow!
hur långt i förväg är det fullbokat tro? Har en Londonresa coming up.
Skön söndag önskar jag dig!
Det räcker nog att boka en vecka eller så i förväg, men boka i god tid om du kan. Är det fullt på hemsidan så prova att ringa också. Och tycker absolut att du ska testa både burgarna och salladen när/om du har vägarna förbi. Den förra finns alltid på menyn som tur är. 🙂
Men vilken mat! Jag blir alldeles till mig i trasorna.
Om man någonsin har haft söndagsångest, då skulle en sådan middag råda bot på den, det ser jag ju.
Ja, det har du rätt i – hade ingen söndagsångest förra söndagen 🙂
Jättegott! Blev också nyfiken på de där miniburgarna. Ser väldigt smaskiga ut. Va vad det egntligen?
De är supergoda burgare gjorda på fläskfärs och anklever och har tillbehör som majonnäs, rödlöksmajonnäs, lökringar och saftiga brioche-liknande röd. Himmelskt goda!
För en kort sekund trodde vi att det var mandarinklyftor under bläckfisken… tills vi läste vad det stod:) Och osten, den osten, pricken över i:et som avslutning på en sådan måltid!
Hihi, färgen är iaf lik mandarin 🙂 Ost är perfekt att avsluta med, motverkar sötsuget på något vis.