I all sin enkelhet

Ibland behövs det inte mycket för att man ska bli lycklig. Får jag en bit god ost och en sked tryffelhonung så räcker det gott för mig och det är en av de godaste efterrätter jag vet.

Just osten Ossau-Iraty, en baskisk fårost, är en av mina favoritostar. Serverar man den i stavar i rumstemperatur med tryffelhonung till så är det som att smaka på en bit av himlen, i alla fall i mitt tycke. Och det behövs inga kex till, men man kan såklart om man vill.

7 reaktioner till “I all sin enkelhet

  1. Det lät gott! Var hittar man tryffelhonung? Tror att den skulle passa bra till min favoritost Appenzeller också! 🙂

  2. Låter som en bit av min himmel också 🙂 Ja, vart kan jag hitta tryffelhonung. Får spana runt. Ska till Malmö i helgen, där kanske det finns.

    1. Kanske Green Matmarknad eller ostaffären på Smomakaregatan eller kanske på Möllan, kan inte Malmö längre tyvärr. Kanske finns i Kalmars saluhall t o m? Köp iaf om du hittar, det är galet gott. Jag hittade min på Borough Market.

    1. Jag har inte besökt Green Matmarknad i västra hamnen ännu, men det kan tänkas att den finns där eller kanske hos osthandlaren på Skomakaregatan. Köp om du får syn på! Min är frn Borough Market.

  3. Ost! Bästa snackset. Lätt förträffligt med tryffelhonung till… här är en till som ska ge sig ut på jakt. ps. Kex är bara verktyg för att äta osten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s