The Stonhouse, Clapham

En av anledningarna till att jag, en skånetös från landet, känner mig hemma i London är att staden inte känns så fasligt stor. Jag menar, det är endast i Canary Wharf och the City som det finns skyskrapor och överallt finns det parker och grönområden och vatten. Dessutom är stan som uppbyggd av en massa småstäder tätt intill varandra; varje stadsdel har sin egen lilla affärsgata, lokala restauranger, pubar och biografer och man behöver inte ta sig in till centrum för att få god mat eller gå till en trendig bar.

Området jag bor i, Clapham, har t o m flera olika affärsgator i olika delar av området och de erbjuder lite olika saker. T ex så finns två av mina favoritrestauranger i detta mitt närområde; Trinity och Tsunami. Men utbudet är stort och ibland tar jag faktiskt en matbit hemmaomkring av bekvämlighetsskäl.

En kväll mötte jag Laura, som också bor i Clapham, efter jobbet och vi gick till en mysig pub som jag besökt flera gånger, The Stonhouse. Den ligger inte på en av affärsgatorna utan lite bakom i ett bostadsområde. På sommaren erbjuder puben en mysig trädgård att sitta i (beer garden) men även inne finns det gott om plats både att äta och att dricka.

Vi beställde in lite plock från förrättsmenyn och jag blev faktiskt riktigt positivt överraskad. Tidigare har jag mest ätit burgare och även om de varit goda så trodde jag inte att resten av menyn var såpass bra som den är.

Vi beställde in rostad focaccia som kom med både tapenade på gröna oliver, olivolja och balsamvinäger. Oliverna vi beställde var gröna ej urkärnade och riktigt goda, smöriga liksom. Pommes fritesen var också goda, frasiga och ordentliga, men det godaste var ändå den varma cheddarpannacottan.

Konsistensen var lite fastare än en vanlig pannacotta, men len och mjuk och cheddarsmaken som verkligen fram. Tomatchutneyn som  man fick till passade dessutom riktigt bra till.

Detta, ett glas vin och en pratstund är allt som behövs efter en lång arbetsdag. Rekommenderas.

The Stonhouse är en av flera pubar ägda av ett och samma företag och det de har gemensamt är hemtrevlig men lite modern interiör och mer fokus på mat och dryck än många andra pubar.

Annonser

8 thoughts on “The Stonhouse, Clapham

  1. Verkar vara ett mysigt ställe. Om (jag menar när) London blir aktuellt nästa gång kommer jag inte behöva någon restaurangguide, för jag har ju din blogg! Cheddarpannacotta… oj, vad spännande.

  2. Ooh, spännande med pannacottan! Jag har fortfarande inte varit till Tsunami, men har hört en massa bra om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s