Dulce de leche-pannacotta

Liksom Helena, hos vem jag hittade inspirationen och närpå receptet, har jag en fäbless för dulce de leche, denna tjocka goda kola.

Och i pannacotta passar den verkligen! Jag sneglade på Helenas recept och gjorde sedan på mitt eget vis. Ingredienserna är desamma, men förhållandena olika. Och det blev verkligen gott! Jag lade bara en lite klick dulce de leche ovanpå pannacottan, för jag tyckte att det räckte eftersom jag ville att själva pannacottan verkligen skulle smaka mycket av kolan.

Dulce de leche-pannacotta, 4 portioner

3 dl grädde

ca 200 g (1/2 burk) dulce de leche

2 gelatinblad

Lägg gelatinet i blöt. Låt grädde och dulce de leche koka upp under omrörning i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt gräddblandningen svalna lite innan du häller upp i fyra dessertskålar. Låt stelna i kyl i minst 2 timmar.

 

15 reaktioner till “Dulce de leche-pannacotta

  1. Nästa gång det ska bjudas på efterrätt blir det garanterat en sådan här! Får bara komma ihåg att vara lite förutseende med burkkokandet.
    Undrar lite om man ska testa att ha lite syrlig frukt/bär till, dulche de leche kan ju bli fasligt sött. Vad tror du?

    Intressant det du skrev om desserterna i Sverige, det stämmer säkert att de flesta restauranger inte har någon speciell pastry chef. Kanske borde jag rycka in? 😉

    1. Jag är inte så förtjust i frukt med choklad/kola och liknande, men Helena hade hallon till sin, så tycker man om det passar det säkert! 🙂

      Tycker absolut att du borde rycka in! Kim saves the day!

  2. Undrar just om vi är de enda matbloggare som inte testat dulche de leche (och inte heller macroner) än? Nästan så vi skäms lite grann…. Men det står i alla fall en burk mjölk i skafferiet, så vem vet vi är kanske inte oskulder på området länge till…

    1. Men då är ni ju snart där om ni har mjölken hemma. Och macarons har jag inte heller vågat mig på så där är ni minsann inte ensamma. 🙂

  3. Ja, vad ska man säga? Låter som en dröm. Det och lite jordgubbar till (även fast du inte gillar bär till!) måste vara efterrätts-himlen!

  4. Visst är det gott? Dina mått låter också toppen. 🙂 Jag skulle kunna leva på enbart dulce de leche tror jag. Och vin. Kanske lite annat småplock också, när jag tänker efter. Trevligt restauranginlägg ovan, också!

    1. Galet gott, så tack för tipset! Tror alla mått blir bra, grädde och dulce de leche kan ju liksom inte bli fel hur man än gör 😉

Lämna ett svar till Hanna Avbryt svar