Minns ni att jag skrev om The Stonhouse för ett tag sedan? Denna pub, The Bolingbroke, ägs av samma företag och förmedlar samma mysiga känsla. Den ligger dock lite bättre till och är alltid fullsmockad med folk.
Jag var där en gång innan jul med min kompis Anna och åt lunch och det var trevligt och gott, men inte riktigt wow, så det blev aldrig så att jag bloggade om besöket, men nu i lördags gick jag dit igen, med en annan kompis, Sinead, och maten var verkligen god och mycket överkomlig i pris, så jag tänkte om helt enkelt.
De hade fullbokat på lördagskvällen en hel vecka innan men när jag ringde lyckades de fixa ett bord till oss i alla fall, vilket var riktigt snällt av dem. När vi kom dit vid halv nio på kvällen var det fullt med folk både i restaurangdelen och pubdelen och första servicen höll precis på att ta slut, så det var ganska hög omsättning på matgäster, men det tog inte många minuter förrän lokalen var helt fullsatt igen.
Vi drack en flaska gott vitt vin, och gick direkt på varmrätterna eftersom vi visste att portionerna här är stora nog för en fysiskt hårt arbetande karl. Sinead valde en öppen engelsk pie med sötpotatis, grönkål och korn (barley). Den var gigantisk och kom med ett stort smördegslock och såg riktigt god ut. Grönsaker serverades i en liten kopparpanna bredvid.
Jag valde kanin med spenat och hasselnötter, potatisfondant och morötter. Återigen en gigantisk portion, men vi gjorde så gott vi kunde. Jag var verkligen nöjd med mitt val denna gången, kanske just för att det var lite mer raffinerat än musslorna jag hade sist, och jag kommer absolut att gå hit igen.
Atmosfären är riktigt trevlig och eftersom lokalen utstrålar mysig pub känner man sig genast bekväm här. Efter att vi hämtat andan lite efter varmrätterna bestämde vi oss för att dela på en chokladfondant med honeycomb-glass (översatt vaxkaka för att det är sött och gult till färgen, men det består av sirap, socker och vatten som kokas upp och blandas med bikarbonat så det blir sött och krispigt). Fondanten var perfekt med bara en tunn vägg som var helt bakad och sen en stor massa av kladdigt innanmäte. Och perfekt med glassen till. Det är precis såhär en pub ska vara tycker jag. Mysig inredning, full med folk, rejäl men omsorgsfullt lagad mat till ett lagom pris så att man kommer tillbaka ofta.