Barrafina, Soho

Jag känner mig verkligen glad över det faktum att min arbetsplats ligger där den ligger. Inom 15 minuters gångavstånd har jag Covent Garden, Soho, Piccadilly, Trafalgar Square och om man går i rask takt även Mayfair. Det betyder att det finns gott om restauranger, barer och annat nära jobbet, och det är verkligen kul att kunna utnyttja lunchrasten till ett restaurangbesök då och då.

Tur är det också att min kollega Caroline tycker om mat lika mycket som jag. När vi gick till Barrafina förra torsdagen var det för att den restaurangen låg på hennes att-äta-lista (jag är med andra ord inte ensam om att ha en sådan).

Barrafina är en tapasbar på en av Sohos gator, Frith Street, och den består av just en bardisk med 23 stolar och några bord utomhus framför fasaden. Man kan inte boka utan det är bara att dyka upp och hoppas på det bästa. När vi kom dit vid halv ett var alla platserna runt baren redan tagna, men som tur var fanns det lediga bord ute i det fina vädret. Det passade oss perfekt och det fanns dessutom gasvärmare monterad ovanför alla borden.

Det kändes riktigt trevligt att sitta på en gatuservering och spana in folk samtidigt som vi njöt av vårvädret och våra tapas. Menyn var imponerande och vi hade stort besvär att välja. Förutom pappersmenyn som fungerade som bordstablett kom kyparen ut med en liten svart tavla med dagens specialrätter på. Vi valde lite olika rätter till slut och valde att dricka bubbelvatten till, som bara fylldes på innan vi ens hunnit tömma glasen. Bra service således.

Nästan samtidigt fick vi in den runt skivade skinkan vi beställt, Lomo, och Pan con Tomate; grillat surdegsbröd med tomatkärnor. Rustikt och gott.

Nästa rätt var knivmusslor (razor clams) med olivolja, vitlök och persilja. Riktigt goda de också.

Näst på tur var tioarmad bläckfisk ( går på engelska under namnet cuttle fish) inlindad i pancetta och serverad med bläckfiskbläck. Otroligt gott, och detta var den rätt vi båda tyckte glänste särskilt mycket med sina smaker.

Morcilla Iberica serverades härnäst;  en blodkorv som serverades med piquillo-paprika och stekta vektelägg. Korven var helt ok, men med äggen till lyftes den till nya höjder.

En av specialarna vi beställe var grönkål med vitlök chili och olivolja. Helt formidabelt god, och det var den och bläckfisken som verkligen stod ut även om allt var vällagat, fräsch och mycket gott.

Hit kommer jag definitivt att gå igen och om ni råkar strosa förbi och de har plats så stanna för allt i världen, lova mig det.

Barrafina
54 Frith Street,
London,
W1D 4SL
Annons

8 reaktioner till “Barrafina, Soho

  1. Tjenare, vilke lurre! När jag inte har matlåda med mig blir det ofta salladshjälm eller en lunch a la äkta lunchrestaurang (dvs typ bambamat). Kanske borde jag istället göra som du och sluta upp med en matglad, promenera en extra bit och äta på en riktig restaurang.

    Just nu lutar det åt att min kille kommer jobba i London lite under sommaren/hösten, så jag hoppas kunna ha användning av dina tips framöver. 🙂

    1. I London är det dyrt med tråklunchmat, inte höga priser egentligen, men med tanke på vad man får för pengarna så. Och jag klarar inte av trekantsmackorna, brödet ger mig rysningar, så det är lite anledningen till att jag hellre går till en trevligare restaurang och lunchar någon gång ibland istället. 🙂

      Åh, vad roligt att din kille ska jobba här! Om du har tid över någon gång du hälsar på honom så får vi ses tycker jag! 🙂

  2. Oj oj oj… Vilken lunch! En sådan lunch skulle inte gå att uppbringa i Kalmar. Finns knappt en enda restaurang som inte serverar varianter på husmanskonst. Till och med de restauranger som har mer exotisk mat om kvällarna serverar tråkiga luncher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s