Vilken inspirationskälla andra matbloggar är alltså. I veckan såg jag detta receptet hos Kryddburken och insåg att jag hade allt utom nötter hemma, så dagen efter med nötterna inhandlade lagade jag detta till middag.
Riktigt otroligt gott, och det är en pastasås som du hinner göra från scratch medan pastan kokar. Inte illa en vardagskväll va? Och ändå blir du belönad men en härlig måltid. Detta kommer jag att göra ofta, det är en sak som är säker.
Jag uteslöt pinjenötterna och anpassade receptet till 2 portioner, vilket följer nedan. Originalreceptet hittar ni här.
Kryddburkens goda spenatpasta,2 portioner
Anpassat efter Lindas recept.
200 g valfri pasta
100 g spenat, grovt hackad
50 g salta jordnötter
2 dl gräddmjölk (hälften mjölk hälften grädde)
1/2 citron, saften
3/4 dl riven parmesan
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk chilisås
smör och olja till stekning
salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka nötterna med kniv eller matberedare. Häll smör och olja i en sauteuse och värm till hög värme. Häll i nötterna och spenaten tills spenaten krympt. Häll i gräddmjölken och låt såsen tjockna lite. Pressa i vitlöken och häll i citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Dra ifrån plattan när såsen är lagom tjock. Rör ner parmesanen och servera med pastan.
Mums! Ibland är det enklaste godast 🙂 Ha det bra!
Precis!
Älskar spenat , brukar själv laga mycket med den nyttiga grönska
Jag älskar den med, och det är ju verkligen ett plus att det är nyttigt med spenat. 😉
Visst får man mycket inspiration från andra bloggar, vem behöver kokböcker säg 😉
Har också sett receptet och tänkt göra det i framtiden.
Gick in och såg din engelska blogg, impressive! En fråga dock: varför inte båda i samma blogg? Har sett några skriva två språk i samma blogginlägg…
Tack!
Anledningen till att jag har två bloggar är att jag dels tycker det stör lite med båda språken i samma inlägg, plus att eftersom mina inlägg är hyfsat långa så blir det inte lika jobbigt att läsa/titta på och dessutom så är det roligare med två, för det är mer frihet att nischa dem på olika vis. Mina engelska läsare vill inte höra lika mkt om London som mina svenska (iaf tror jag det) tex. 🙂