Enklaste och godaste fredagspastan

När jag handlade på Partridges sist hittade jag riktigt fin tagliatelle från favoritmärket De Cecco. Av någon anledning finns inte denna pasta inte i min vanliga mataffär.

Jag kokte pastan al dente, blandade den med lite smält smör för att den inte skulle klibba och för att ge lite smak, sen smaksatte jag med tryffelolja och rikligt med parmesan. Lite svartpeppar på det och du har en otroligt god middag att njuta av.

Som med andra rätter där uttrycket less is more regerar gäller det att använda bra råvaror. Jag använde mig av tryffelolja som jag hittade på Partridges den med, och den smakar verkligen tryffel. Inte många droppar behövs för att ge smak. Parmesanen jag föredrar är Parmiggiano Reggiano, den är dyrare än t ex Grana Padana men parmesan är drygt och det är värt ngra extra kronor för bra smak.

När jag väl tagit mig i kragen och skaffat en pastamaskin ska jag göra detta med hemmagjord pasta. Det kan ju bara bli ljuvligt gott.

Pasta med tryffelolja och parmesan, 2 portioner

3oo g tagliatelle

1 msk saltat smör

tryffelolja

rikligt med finriven parmesan

svartpeppar

Koka pastan al dente. Låt rinna av i ett durkslag. Smält under tiden smöret i pastakastrullen och lägg tillbaka den avrunna pastan. Rör om. Smaksätt med tryffelolja efter behag. Lägg upp i skålar och riv över mycket parmesan. Servera med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Annonser

13 reaktioner till “Enklaste och godaste fredagspastan

  1. Alltså….jag fick en pastamaskin förra julen och bara använt den EN gång. Skäms!! Det var inte så komplicerat och blev jättegott! Men vi kommer alltid ¨på det för sent. Typ ”vi kunde ju gjort egen pasta..:” Suck!
    Köpte en liten flaska tryffelolja för ett tag sedan och känns som jag har det på allt. Såååå gott!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s