Påskvecka!

Det är ju påskvecka och det har jag knappt märkt av, men idag bär det av hemåt Skåne, och jag hoppas innerligt att mitt favoritpåskägg (det är stort, rosa och målat av mamma) är fyllt till bredden med gott godis.

I veckan har jag mest tagit det lugnt hemma efter en hektiskt helg. Jag har bakat madeleines och gjort glass och packat min väska inför påsken (dock inte med kakor och glass). Ikväll blir det lammstek när Emma och Claes kommer på middag hos mina föräldrar, imorgon blir det påskbuffé och på söndag ska jag in till Malmö och hänga med bästa tjejerna Malin och Emma.

Sen ska jag även hinna med att kika lite i mammas alla kokböcker, och kanske kan jag lyckas låna (läs: sno) någon… Sen ska jag plocka ramslök för glatta livet och plocka vitsippor i skogen med mamma. Åh, så skönt det ska bli att komma hem till landet.

Glad påsk på er!

Annonser

12 thoughts on “Påskvecka!

  1. Haha, det snöade minsann i Skåne med. Galet. Men annars var det såklart riktigt bra! Hoppas du hade en härlig påsk!

 1. Välkommen till ett kallt men vårfint Skåne! Jag körde genom Fyledalen idag och plockade ramslök och njöt av både vitsippor och svalört. Så våren har faktiskt kommit långt även om meteorologerna hotar med snöblask. Glad Påsk!

  1. Tack Anna! Kallt var det och snön hade jag inte direkt räknat med. 🙂 Vi fick också plockat vitsippor, men tog ramslök från mammas trädgård, den hade kommit längre än i skogen. Hoppas du hade en fin påsk!

 2. Åh, ha det så skönt i Skåne! Hoppas du får fint väder.
  Ikväll har vi också mumsat i oss lamm. Gottit. Funderade på att laga till en kalkon, men fegade ur. Lammstek kändes svårare att misslyckas med.
  Glad påsk kära du. Kram.

  1. Kalkon hade ju också varit kul, men tar ganska lång tid… 🙂 Och du, Emmy, tror inte att du skulle misslyckas med någonting i köket!

   Hoppas ni hade en finfin påsk ni med! Kram

 3. Låter som en härlig påskhelg! Själv ska jag äntligen ta en ledig dag idag (inte en släkting hittills..) och åka ut på Österlen där ett par av föräldrarna huserar för stunden. Och imorgon, alas, back to work.

  Hoppas att du har /haft/ det skönt hemma! Beklagar kylan, för att inte tala om snön…

  1. Så mysigt med en heldag på fina österlen!

   Kylan och snön kunde jag varit utan men bortsett från det har jag haft en grym helg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s