Långfredagens middag

I fredags åkte jag ju hem till Skåne och efter en snabb fika ställde jag mig i köket och lagade cheesecake till kvällen då min bästis Emma och hennes fästman Claes kom på middag.

Som tilltugg till glaset mousserande som vi serverade när de kom hade vi oliver, pistagenötter och parmesanchips. Det var första gången jag gjorde parmesanchips, men definitivt inte den sista. Otroligt gott och enkelt att göra.

Vi struntade i förrätt och satte oss till bords och njöt av mammas lammstek med rosmarin, rödvin och vitlök. Till serverades morötter, broccoli, sås gjord på skyn och potatiskaka som vi kallar en stekpannestor och riktigt tjock rösti. Gott gott!

Till kaffet hade jag gjort en dulce de lechecheesecake och den gick hem ordentligt, även hos mig själv som blev påmind om hur väldigt god den är.

Det var en perfekt första kväll hemma och så himla roligt att umgås både med föräldrar och kompisar på samma gång. Det blev mycket skratt och underliga samtalsämnen.

Parmesanchips

Välj en riktigt god bit parmesan. Riv den fint och lägg i högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200C i några minuter, tills osten smält och fått fin färg. Låt svalna så chipsen stelnar. Servera.

Annonser

8 thoughts on “Långfredagens middag

  1. Allt var verkligen supergott men din cheesecake var så underbart god och len i smaken. Mums filibabba. Puss

  2. Så mycket god mat ni ätit! Parmesanchips är så grymt gott och passar till så mycket. Även våra kids älskar dem. Den där kakan måste jag testa.

    1. Ja, det blev en del. Känns som man rullar fram nu… 😉

      Kan inte fatta att jag inte gjort parmesanchips innan, har verkligen missat det. Får väl ta igen det nu bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s