Min påsk hemma i Skåne

Hoppas ni haft en riktigt bra påsk. Bortsett från lite snöfall och kalla vindar så hade jag en underbart bra påsk. Jag fick hängt med kompisarna, lunchat/brunchat på Green Matmarknad, hängt med föräldrarna, gått i skogen och ätit en himla massa. Bland annat smågodis, som jag saknar otroligt mycket i London.

När jag kom hem till mamma och pappa i fredags var mitt påskägg laddat med godis, precis som jag hoppats. Visst är det fint? Mamma målade det till mig när jag var liten och inne i en rosa period. Jag hade t o m rosamålade  väggar i mitt rum på den tiden.

Mamma har fortfarande kvar påskägg som hon fick som barn, från 1959 och 1960. Visst är de fina och välbevarade. Annan kvalitet än dagens påskägg man köper på ICA.

Förutom att äta en massa smågodis och njuta av mammas goda mat så hann mamma och jag med en liten promenad i skogen då vi plockade vitsippor. Det är en tradition vi har att plocka vitsippor och längre fram liljekonvalj i skogen. Det är liksom vår på riktigt när vitsipporna tittat fram.

20 reaktioner till “Min påsk hemma i Skåne

 1. Ja, det ser ju inte ut att ha gått någon nöd på dig! 😉 Vad tyckte du om Green? Förra påsken var det 20 grader varmare och jag hade bikini på mig. Det hade jag inte nu…vinterjackan har åkt fram igen! 😉

  1. Nej, någon nöd gick det inte på mig. 🙂 Jag tyckte Green var sådär, men de har helt klart potential. Recension kommer.

   Förra påsken var grejer det! 🙂

 2. Mammamålat påskägg, vilket fint! Det där med en färgperiod känner man ju igen. Idag är jag glad att mamma och pappa inte lät mig måla mitt rum svart, som jag ville, ha ha. Låter som du haft en riktigt bra påskhelg, måste få vara härligt att komma hem ett par dagar sådär.

  1. Hihi, tror inte mina föräldrar låtit mig ha ett svartmålat rum heller, men rosa gick tydligen bra.. 🙂

 3. Blev också lite förvånad när jag hittade vitsippor men finns nog i götet nu också. Rosa period har jag haft mest hela uppväxten. Mitt flickrum är fortfarande gammelrosa. Faktiskt fint. Mycket avis på ditt påskägg!

  1. Härligt med rosa! Efter min rosa period blev jag lite anti och fastnade mer för blått som hållt i sig, men nu tycker jag rosa är fint igen!

 4. Så fint ägg din mamma målat. Vi har också några riktigt gamla påskägg sparade och visst är det skillnad på kvalitet jämfört med de som köps idag.
  I vår trädgård brukar allt komma upp lite senare än runt omkring oss,men även hos oss börjar vitsipporna krypa fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s