Det var inte länge sedan jag deklarerade att godaste fredagspastan är smaksatt med smör, tryffelolja och parmesan. Det stämmer fortfarande, men vill man lyxa till det ytterligare använder man sig av brynt smör. Ojojoj, säger jag bara. Önskar det vore fredag varje dag.
Pasta med tryffelolja, brynt smör och parmesan, 2 portioner
3oo g fin tagliatelle
1-2 msk brynt smör
tryffelolja
rikligt med finriven parmesan
svartpeppar
Brynt smör: Smält smör i en kastrull och vispa kontinuerligt till smöret byter färg till brunt. Ta av plattan och filtrera genom t ex melittafilter. Förvaras i kylskåp.
Koka pastan al dente. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i det brynta smöret. Smaksätt med tryffelolja efter behag. Lägg upp i skålar och riv över mycket parmesan. Servera med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Alltså det där med tryffeloljan delar detta hushåll i två läger, men brynt smör kan vi absolut komma överens om:)
VA?! Menar ni att ena delen av ert hushåll inte gillar tryffelolja? Hur är det ens möjligt…? 😉 Tur ni kan enas om brynt smör iaf!
Håller på att tugga på mina händer här. Så gott verkar det och så hungrig är jag. Brynt smör, smaka på de orden. Snart (nåja) är det fredag!
Hihi, sorry! Hurra för att fredagen är här!
Tryffelolja har jag fortfarande inte införskaffat… soon när jag kommer till en mer välsorterad matbutik. Detta låter jättegott 🙂
åh… låter helt klart som något jag kan äta mig mätt på en fredagkväll 🙂
Så bra! 🙂
Skärpning Amy 🙂
Så gott det här ser ut! Jag älskar enkelt. Ofta svårare att få till bra än sådant som är mindre enkelt.
Sant, vid enkla måltider spelar ju dessutom råvarorna ännu större roll.
Om du letar efter ekologiska tryffel produkter: http://www.ekoitalia.se