Redan uppdaterad: bästa fredagspastan med tryffelolja och parmesan

Det var inte länge sedan jag deklarerade att godaste fredagspastan är smaksatt med smör, tryffelolja och parmesan. Det stämmer fortfarande, men vill man lyxa till det ytterligare använder man sig av brynt smör. Ojojoj, säger jag bara. Önskar det vore fredag varje dag.

Pasta med tryffelolja, brynt smör och parmesan, 2 portioner

3oo g fin tagliatelle

1-2 msk brynt smör

tryffelolja

rikligt med finriven parmesan

svartpeppar

Brynt smör: Smält smör i en kastrull och vispa kontinuerligt till smöret byter färg till brunt. Ta av plattan och filtrera genom t ex melittafilter. Förvaras i kylskåp.

Koka pastan al dente. Låt rinna av i ett durkslag.  Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i det brynta smöret. Smaksätt med tryffelolja efter behag. Lägg upp i skålar och riv över mycket parmesan. Servera med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Annonser

12 thoughts on “Redan uppdaterad: bästa fredagspastan med tryffelolja och parmesan

    1. VA?! Menar ni att ena delen av ert hushåll inte gillar tryffelolja? Hur är det ens möjligt…? 😉 Tur ni kan enas om brynt smör iaf!

  1. Håller på att tugga på mina händer här. Så gott verkar det och så hungrig är jag. Brynt smör, smaka på de orden. Snart (nåja) är det fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s