Lunch på Daylesford Organic, Notting Hill

I lördags var det ihållande regn här i London hela dagen. Sånt tungt  regn som ligger som en ridå och varar hela dagen som vi är vana vid i Skåne. Men inte i London. Här regnar det ofta, men det är mest skurar och det kan ofta vara sol, hagel och regn på en och samma dag. Men de här helgråa regniga dagarna känns så himla hopplösa, men eftersom Maria och Daniel var på besök fick vi ta oss ut på stan. Vi gick till Notting Hill, precis som alla italienska turister i stan, och det enda man kunde se längs Portobello Road var ett hav av paraplyer. Men vi tittade i några butiker, köpte kakor på Hummingbird Bakery och flydde sedan bort mot ‘riktiga’ Notting Hill, dvs där Londonborna hänger; Westbourne Grove.

Det blev lunch på alltid lika trevliga och fräscha Daylesford Organic och en titt i deras affär. Det brukar vara kö här, och ibland har jag tyckt att servicen är lite väl långsam, men eftersom jag tycker om stället i övrigt har jag haft överseende med det. Denna gång behövde vi dock inte köa särskilt länge och jag upplevde servicen som betydligt bättre i övrigt också.

Menyn är ganska enkel och består av en brokig skara rätter; en del är brunchrätter, en del matigare och en del mitt emellan. Daniel var hungrig och slog till på en burgare med potatisklyftor, Maria valde dagens soppa som var sparris och jag valde en krabbtoast. Och eftersom både Marias och min rätt var väl lätta att stå sig på en hel eftermiddag delade vi även en ostbricka.

Daniels burgare var riktigt fin, med hemmagjordt bröd, rejäla potatisklyftor och smakrik ost. Dessutom fick man deras hemmagjorda ketchup till, den som säljs i affären och den var riktigt god. Mycket tomatsmak och lagom sötma.

Marias sparrissoppa var god men lite klen i smaken, men den blev bättre när man vant sig.

Min toast med krabba från Cornwall var riktigt god och fräsch och tjejen bredvid mig fick enligt hennes egen utsago ‘order envy’ när hon såg den.

Ostbrickan (serverad på en hjärtformad skärbräda) var också trevlig. Den bestod av tre hårdostar (bland annat en double Gloucester – den orangea – och en getost) samt en mild och krämig getost. Alla ostar är Daylesfords egna. De serverades med äpple, selleri, bröd och en chutney.

En alldeles lagom lunch som vi stod oss bra på tills kvällen även om vi också fick smakat på kakorna från Hummingbird Bakery…

Daylesford Organic
208-212 Westbourne Grove
Notting Hill
London W11 2RH

Annons

5 reaktioner till “Lunch på Daylesford Organic, Notting Hill

  1. Det är precis som Daniels hamburgare, med en stoor bit ost på som jag vill lyckas få mina veggieburgers denna grillsäsongen. Hans potatis så också helt ljuvliga ut. Din toast får oxå tummen upp och perfekt att avsluta men en lyxig ostbricka. Jag ska helt klart lägga Daylesford Organic på minnet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s