Marängtårta med dulce de leche

I min kyl finns alltid en liten äggvite-familj, medlemmarna byts ut efterhand som de används upp, men jag har i princip alltid äggvita i kylen. När familjen växt sig lite väl stor brukar jag baka maränger, och nu sist gjorde jag marängbottnar efter detta receptet och lade dulce de leche och lättvispad grädde emellan och ovanpå samt pyntade med lite hyvlad mjölkchoklad.

En riktigt enkel tårta som går snabbt att svänga ihop förutsatt att marängbottnarna är färdiga. Den höll sig dessutom några dagar i kylen så kollegorna fick äta upp resterna. Den är nämligen väldigt söt och mäktig den här tårtan – men också riktigt god.

Marängtårta med dulce de leche, 8 portioner

Gör dubbel sats av marängreceptet och fördela på två bottnar

1 burk (398g) dulce de leche

3 dl vispgrädde

hyvlad mjölkchoklad till dekoration

Lägg en tårtbotten på ett fat och bred över hälften av dulce de lechen, bred sedan över hälften av grädden. Lägg på den andra marängbottnen och upprepa. Dekorera med hyvlad/hackad mjölkchoklad och servera.

Annonser

15 thoughts on “Marängtårta med dulce de leche

  1. Den där var så enkel och frestande att jag funderar på att göra den på dotterns filmmyskväll/kalas till helgen. Finns både nötallergiker och glutenintoleranta gäster och den här klarar alltihop som en dans!

  2. Har inte provat dulce de leche ännu (eller läs Mannen som är dessertansvarig i vårt hem) för vi funderar på vad vi ska göra av den annat än att äta den till glass. Det är ju inte så dumt men här har vi verkligen något att sätta tänderna i. Jag ska tipsa Mannen om detta, absolut!

    1. Synd att vi inte anställer just nu – hade varit så kul att ha någon att prata mat och bak med hela dagarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s