Häromveckan bjöd jag mina f.d. flatmates med flickvänner på middag mitt i veckan. Det var himla roligt att träffas och umgås. Jag hann inte förbereda maten dagen innan utan handlade på lunchrasten och lagade gamla beprövade recept för att allt skulle gå smidigt. Med undantag för citronkladdkakan då, men en kladdkaka är en kladdkaka så den var lättbakad.
Först bjöd jag på fyllda svampar a’la Julia Child, som jag alltid tycker är en fräsch början på en måltid tillsammans med lite dressad ruccola och färsk baguette.
Därefter gjorde jag kycklinglår (kycklinglårfilé denna gång dock eftersom det inte var en vanlig vardag) med sambal oelek och basilika, klyftpotatis och kokt broccoli.
Till avslutning blev det sedan Pickis citronkladdkaka som jag länge velat prova. Den, liksom de andra två rätterna, gick verkligen hem och mina kära vänner berättade om vad de lagat från bloggen. Sånt värmer!
Kladdkakan var så god att min flatmates kompis som stannade över undrade om det var ett test i självkontroll att jag låtit kakan stå framme och till sist hade han gett med sig och smakat en bit, men han erkände på direkten. 🙂
Citronkladdkaka, 8 bitar
Efter Pickipickis recept.2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt rivet skal och saft från citron. Vispa ner vaniljsocker och smält smör. Vänd i vetemjöl. Häll smeten i smord form. Grädda mitt i ugnen i 150C i ungefär 35 minuter. Servera kakan kall, pyntad med siktad florsocker och tillsammans med lättvispad grädde och gärna färska hallon eller andra bär.
Hela middagen låter toppen från början till slut. Citronkladdkaka måste vara grymt gott. Jag som älskar citruskakor/desserter.
Tack kära du!
Ja, alltid friskt att avsluta med något med citrus i.
Vad kul att citronkladdkakan var poppis, det är den här med!
Tror det är poppis överallt!
Mums! Blir hungrig på en gång!
Så bra 🙂
Svamparna såg riktigt fina ut! Det är bra med sådana där beprövade recept, som man ändå vet gör succé. Gjorde liknande kladdkakemuffins precis, fast med lime. Jag hoppas att de ska smaka lika bra som din kaka ser ut.
Även om jag älskar att prova nya recept och att hitta på egna är det ibland skönt med något som man vet funkar. 🙂
Låter gottigt med lime i!
Svampen ser gudagod ut! Haha, jag kan inte se Julia Childs namn utan att höra hennes (något speciella) stämma eka i mitt huvud 🙂
Ja, den rösten är aningen speciell. 🙂
Förresten, citronkakan ser också jättegod ut!
🙂 Tack!
Hela middagen verkar ju supergod! Säg dessutom ”Julie Julia”- filmen häromdagen, man blir ju inspirerad!
Var tvungen att köpa Julias kokbok efter att ha sett filmen. 🙂
Hej Hanna!
Glutenfritt mjöl i citronkakan, kan det funka??? Samma mängd? Låter ljuvligt god! 🙂
Hej Nettan,
Ja, en glutenfri mjölblandning bör funka fint, det har jag provat i vanlig kladdkaka med gott resultat. Bara följ receptet. 🙂
Det lät ju hur gott, som helst! 🙂
Bra tips med svamparna. Jag har bara gjort ”falska sniglar”, där man blandar fothacket med pressad vitlök, persilja och smör och lägger i hatten. Gratinerar i ugn. Också väldigt gott….det har säkert din Mamma något recept på! 🙂
Detta är liknande de falska sniglarna men med lite fler ingredienser. Gott vilket som!