Björns Bar, Göteborg

En restaurang i Göteborg som jag länge velat prova är Björns Bar, i källaren vid Kock & Vin, och i samma familj som restaurang Familjen som jag besökte i augusti.

När vi steg ner i den mysiga källarlokalen var det fullt, men vi blev uppskrivna på väntlistan och tog ett glas i baren så länge. Det var verkligen fullt med folk i lokalen och vi enda platsen vi kunde stå på vid baren var där personalen gick in och ut, men de var verkligen hur trevliga som helst och försökte göra det bästa av situationen.

Ca 20 minuter senare blev vi visade till vårt bord längst in i lokalen och eftersom vi tittat på menyn redan i baren gick det snabbt för oss att beställa. Vi började med veg gott, en liten bricka med hemmagjord (?) färskost med örter, bröd, tre sorters ostar och oliver. Vi var ganska otroligt hungriga så den brickan försvann snabbt när vi fått in den men vi hann njuta av den i alla fall.

e

Därefter var det ganska lång väntetid på våra varmrätter. Det finns endast två varmrätter på menyn, en vegetarisk och en kötträtt. Jag som redan spanat in kötträtten från baren satsade på den; långlagade oxkinder med krämig polenta, gremolata och morötter.

Laura valde det vegetariska alternativet som var ängamat med sparris och ramslökscreme. Jag önskar helt klart att jag hade kunnat äta en av varje för så goda var de.

Maten var otroligt god och till väldigt bra priser och jag vill absolut hit igen. Lokalen är dessutom mysigt och verkligen väl utnyttjad med bord överallt där det finns plats. Också servicen var riktigt bra. Avslappnad men proffsig och attention to detail som vi säger här borta.

Det enda som jag inte var riktigt nöjd med var väntan på maten. Det dröjde innan vi fick in vår enkla förrätt men desto värre var väntan på varmrätterna. Detta förstörde naturligtvis inte helhetsintrycket, men det drog definitivt ner det. Synd på ett annars så bra och trivsamt ställe.

Björns Bar
Viktoriagatan 12
411 25 Göteborg
Annons

5 reaktioner till “Björns Bar, Göteborg

  1. Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit på Björns Bar. Har helt enkelt missat stället men nästa gång jag & Veras pappa ordnar barnvakt drar vi oss definitivt dit. Tack för tipset och jag hoppas att du får en härlig vistelse i Gbg!

    1. Tack, Göteborg visade sig från sin bästa sida. 🙂 Tycker absolut att ni ska testa Björns Bar – mysigt ställe!

  2. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

  3. Ett av mina favoritställen. Synd att ni fick vänta så på maten, det kan ju få vem som helst lite grinig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s