The Botanist

I fredags blev det en spontandejt med Jess och Laura i Chelsea. Vi gjorde några ärenden och mötte sedan upp på The Botanist på Sloane Square.

Denna restaurang och vattenhål är alltid knökfull av människor vilket ju brukar vara ett gott tecken. Vi började med lite oliver och varsitt gott engelskt bubbel medan vi ömsom studerade menyn och ömsom skvallrade avhandlade viktiga samtalsämnen.

Till slut lyckades Jess och Laura enade sig om att dela en tallrik rökt lax och jag valde ett halvt dussin sniglar.

Laxen var av riktigt bra kvalitet och snyggt upplagd i en cirkel med citron, pepparrotskräm och irländskt soda bread och tjejerna var mycket nöjda.

Mina sniglar serverades som sig bör i vitlöks- och persiljestinnt smör. Även de var av bra kvalitet; stora och saftiga.

Efter att ha rådfrågat vår otroligt trevliga (och tålmodiga) servitris om diverse saker lyckades vi även enas om valet av varmrätt.

Laura satsade på en riktigt fräsch sallad med världens godaste citrondressing. Salladen innehöll lila broccoli, ärtor, bondbönor, rädisor, getost och kanderade valnötter.

Jess och jag valde varsin halv grillad hummer med dragonsmör och chips, det var
ju trots allt fredag. Allting var otroligt läckert upplagt på en rund träbräda med dragonsmöret i en kopparpanna och hummern var perfekt tillagad. Till drack vi en god Chablis från Bourgogne.

Förutom den goda maten var vi mycket nöjda med stämningen i restaurangen och proffsigheten hos personalen. Vi var nog ett ganska jobbigt bord; tog lång tid på oss att beställa och ställde en massa frågor, men möttes alltid med ett leende och ett personligt svar.

The Botanist kör klassisk okomplicerad mat och befinner sig någonstans i gränslandet mellan gastropub och restaurang. Men det är fokus på bra råvaror och kockarna är duktiga liksom servispersonalen. Ett ställe perfekt att träffas på efter jobbet för några glas vin och god mat, precis som vi gjorde.

Annonser

2 thoughts on “The Botanist

  1. Så mycket gott! Jag har dock inte vågat mig på sniglar ännu, får se när jag vågar det. Testade ostron första gången för bara något år sedan. Är en riktig matfegis ibland… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s