Danmark: Gisselfeld på Själland

Mamma och pappa är duktiga på att hitta mysiga utflyktsmål både hemma i Skåne och på andra sidan sundet. Så när vi körde på Själland mot Lolland och Falster stannade vi till vid ett riktigt mysigt ställe som heter Gisselfeld Kloster.

Det är ett slott men det var orangeriet som ligger på ägorna som vi var där för att besöka. De har också en mysig liten affär och restaurang. Först såg vi oss om i orangeriet och pratade lite med en av männen som driver det. Växthusen var jättefina, men som mindre trädgårdsintresserad än min mor föredrog jag affären och såklart restaurangen.

Visst är det vackert?!

Utanför orangeriet var det fint uppställt med krukor och inuti fanns det gott om pelargoner och små apelsinträd.

Jag uppskattar verkligen trevliga miljöer såväl ute som inne, men det var tur att det fanns en restaurang i närheten när blodsockret sjönk.

Cafét/restaurangen på Gisselfeld Kloster var en riktigt trevlig bekantskap. Borden var grönmålade träbord med enkla stolar till, en låda med stolsdynor vid kassan och en soffgrupp bakerst i rummet. Vi var först på plats eftersom jag blir hungrig när klockan är tolv, men det fylldes snart på med folk. Menyn var enkel och bestod av trevliga lunchrätter som hamburgare och fleskesteg. Också bordsdekorationerna var trevliga med ätliga ärtskott istället för blommor.

Mamma och pappa satsade på Priserbiffen, en pannbiff med pocherat ägg på toppen, serverad på bröd och med tre goda såser till. Riktigt gott! Som en nättare hamburgare ungefär fast med ägg till. Får nog testa detta hemma också.

Jag valde hamburgaren som ockå var riktigt god med hemmagjord dressing, pressgurka och välkryddad biff. Perfekt fräsch lunchmat.

Gisselfeld Klostercafé
Gisselfeldvej 12  
4690 Haslev
Denmark
Annonser

6 thoughts on “Danmark: Gisselfeld på Själland

  1. Så fint det ser ut, först trodde vi nästan att det var Ystads kloster på ena bilden, liknade det verkligen. Förstår att det var skönt att komma hem, både till Skåne och till London:)

    Ha en skön helg,
    kram

  2. Vilket mysigt ställe! Jag skulle verkligen vilja ha ett växthus för att kunna odla lite citrusfrukter och för att kunna skörda allt lite tidigare.

    1. Min föräldrar har ett glashus som de kallar det, ett finare växthus som vi använder som uterum, där trivs både vi och citrusträd. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s