Danmark: Nyköbing,Falster och Köge, Själland

För att komma bort lite åkte jag och föräldrarna en runda i Danmark när jag var hemma. Vi körde ned till Falster och övernattade i Nyköbing och sen stannade vi i Köge på väg hem och till sist blev det ett stopp även i Köpenhamn för att köpa vin.

Nyköbing-Falster är en mysig liten stad som verkade ha en hel del tyska turister då staden ligger nära Rödby dit färjorna från Puttgarden går.

Vi hittade ett mysigt fik på stadens torg som hette Björnebagaren efter statyn av en björn utanför. Vi smaskade på wienerbröd, biskvi och kanelgiffel men tyvärr blev fotona av godsakerna inte så bra. Men allt var jättegott och fräscht och det var ett mysigt café att besöka.

På kvällen hittade vi en trevlig restaurang som tyvärr var helt fullbokad innan stadens sommarrevy gick av stapeln så maten vi åt den kvällen var inte lika rolig som man kunnat önska då vi fick gå till ett annat ställe. Det verkade som att staden endast hade en bra restaurang.

Köge hade däremot lite mer att erbjuda, då det ligger nära Köpenhamn och är ett fint område. Det märktes även på butiksutbudet. Här fikade vi på en riktigt mysig innergård till ett café där de omkringliggande husen var typiskt danska med gula fasader, grönmålade fönster och stockrosor i rabatterna.

Förutom all fika så åt vi såklart glass också, och som alltid vill jag ha guf (fluff) när jag är i Danmark – det hör till!

Annonser

4 thoughts on “Danmark: Nyköbing,Falster och Köge, Själland

  1. Åh, sånt där rosa fluff! Måste åka till Danmark snarast och äta sådant! Det ser ut som att ni har haft det jättemysigt i grannlandet, det är alltid kul att komma dit. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s