New York: Middag på ‘Inoteca

En restaurang som nästan alla jag pratade med rekommenderade var Freeman’s, en jättemysig restaurang på Lower East Side och jag var supertaggad att gå dit, men tyvärr lyckades jag inte boka bord online och när vi på torsdagskvällen chansade så var det 45 minuters väntetid och det hade vi inte klarat av den kvällen; blodsockernivån var i tårna på oss alla. Istället valde vi att äta på en av de mysiga restaurangerna på samma gata, Rivington Street, som vi gått förbi och vi blev riktigt nöjda där med.

Stället vi valde heter ‘Inoteca och är en mysig autentisk italiensk restaurang med bord både utomhus och inne i lokalen. Vi tog ett gatbord och satt och tittade på folk medan vi njöt av den goda enkla maten och en flaska Gavi.

Vi började med tre bruschetta, och vi visste inte om det skulle bli för mycket, men detta var ett italienskt ställe med italienska storlekar på portionerna – inte amerikanska. Tack och lov!

Bruschettorna vi valde var ricotta och honung (t v), pesto (t h) och tapenade (längt bak i bild). De var alla riktigt goda och lagom i storlek för att man skulle kunna vara trevlig resten av måltiden och inte dödshungrig.

Emma valde kycklingbröst piccante med sallad på bland annat majs och krutonger. Kycklingbröstet var gigantiskt och lagom hett. Fräsch mat värdig en sommarkväll.

Claes valde deras lasagnette, och var verkligen liten för att vara en restaurang i USA, men riktigt mättande sa Claes. Tur ju. God var den också!

Jag valde lammragu som var riktigt god och full med umamismaker. Den serverades med gott rostat bröd och ett stekt ägg. Mmm.

 
 
 

Eftersom det var ganska små portioner jämfört med andra ställen så blev vi lite sugna på efterrätt och beställde deras chokladpudding, som visserligen var god och fin i konsistensen, men helt otroligt mäktig. Den smakade dessutom som knäck med en hint av choklad ungefär och var såklart riktigt söt så den vispade grädden bröt fint av. Vi orkade inte många skedar var av denna dessert och det kändes lite synd på något så gott.

Förutom att det var god mat och mysig stämning var detta också det billigaste stället vi åt på i New York, och att få valuta för pengarna tycker man ju om, eller hur?!

98 Rivington Street at Ludlow
New York, NY 10002
212 614 0473

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s