New York: The Highline och Meat Packing District

Det var inte bara första dagen vi gick en massa, utan det var helt klart det bästa sättet att ta sig runt i New York. När vi sedan blev trötta i benen var det bara att hoppa in i en taxi.

Häftig väggmålning

Det finns så otroligt mycket att se i New York och även om vi hann mycket så finns det massor kvar. Ett av Emmas måsten var The Highline, en gammal tågbana en bit ovanför gatuhöjd som gjorts om till promenadstråk och park. Den går från Gansevoort Street i the Meatpacking District till West 34th Street, mellan 10 och 11 Avenyn.  Vi startade dock på 34th Street och gick mot Meatpacking District. Det var en riktigt trevlig promenad med mycket att titta på, och kul att uppleva staden en bit från ovan och få lite perspektiv. Det fanns en massa coola byggnader, man såg vattnet, Empire State Building och ju närmare MPD man kom desto mer bebyggelse blev det med bl.a. mysiga caféer och restauranger.

Empire State

Tuff design

Skyline

Vattnet

När Highlinen tog slut befann vi oss som sagt i MPD så vi strosade omkring där en stund. Vi tyckte alla om området och alla mysiga restauranger. Vi sprang också på Chelsea Market en matmarknad med massa olika restauranger (bland annat en som serverade Mainehumrar – slurp), bagerier, vinbutik, bokhandel och köksbutik.

Mysiga Chelsea Market

Roliga cupcakes i Chelsea Market

Jag hann med lite shopping i köksbutiken medan de andra stod och trampade och hann köpa ett efterlängtar microplanerivjärn samt snigeltänger och -gafflar.

4 reaktioner till “New York: The Highline och Meat Packing District

  1. Den där promenadvägen har vi minsann sett i nåt tv-program och den verkade riktigt häftig att ta en tur på!
    Det är verkligen kul att få följa med på resor även på alla bloggar, lite som en sightseeingtur på nätet:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s