New York: Middag på Café Gitane, the Jane

Café Gitane har ett café i Nolita som verkar ha nått kulstatus; alla pratar om det, men de har också en filial i Meat Packing District i the Jane, ett mysigt hotell precis vid vattnet.

Vi åt middag här en kväll och njöt av god mat, mysig stämning och trevligt sällskap. Maten var god, vissa rätter riktigt goda, och vissa saknade det lilla extra. Vi tyckte nog allihop att maten kändes mer lunchig än vad man äter till middag.

Vi började i alla fall med tre smårätter att dela på, och de var alla otroligt goda men enkla. Den aioligratinerade focaccian var helt gudomlig (måste testa detta hemma!) och ugnsbakad feta med oliver, tomater och kapris var också mycket god.

Vi delade också på en riktigt fräsch morotssallad, gott till all ost och allt bröd. Förrätterna var vi alltså riktigt nöjda med, men sen blev vi aningen besvikna på utbudet av varmrätter.

Jag och Linus valde en haché som var ungefär som en cottage pie. Den var god men inte wow.

Claes valde en pastagratäng med lufttorkad skinka som såg mycket god ut, men den saknade också lite wow-känsla.

Emmas kycklingsallad såg däremot riktigt god och fräsch ut. Kanske är de bara bättre på smårätter?!

Emma och Claes valde att dela en dessert, och Linus tog sin egen medan jag valde ett glas Bailey’s istället. Efterrätten alla föll för var en chokladbrödpudding; en gigantisk och mycket mäktig bit med lika mycket vispad grädde till. Den var riktigt god, men på tok för stor.

Efter middagen hittade vi en loungesoffa vid baren så vi satte oss där och drack en cocktail och mer vin (vi drack alltså vin till maten) innan vi gick upp en halvtrappa till nattklubben och skakade rumpa.

Jag blev inte lika impad av Café Gitane som jag hade förväntat mig, men det var änå en positiv upplevelse. Det var absolut inget fel på maten, den var fräsch och kändes riktigt hemlagad. Men den hade behövt lite mer finess tycker jag. Stämningen i restaurangen och sällskapet gjorde ändå kvällen minnesvärd. Och aiolifocaccian kommer jag aldrig att glömma. Mums!

Café Gitane  (MPD branch)
The Jane
113 Jane Street
New York, NY
Annonser

8 thoughts on “New York: Middag på Café Gitane, the Jane

  1. Mysigt!

    Har förresten börjat samla ihop matintresserade i en G+ cirkel som jag kommer dela. Du finns självklart med i den så nu får du börja posta länkar till dina blogginlägg på G+ igen, gärna de svenska, så kanske du får ännu fler läsare 🙂

    1. Har tagit ditt råd, så nu läggs de svenska inläggen upp på G+. Faktiskt lite konstigt att man inte kan lägga upp dem automatiskt med wordpress, men går ju snabbt att +1 dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s