Middag på Hawksmoor Guildhall -en köttrestaurang

Min sommar var ju något fullspäckad och vissa saker har jag inte hunnit berätta för er om ännu. Som detta restaurangbesöket under OS till exempel.

Linus, en kompis sedan gymnasietiden, hälsade på under OS och förutom att titta på sport hann vi också med att äta gott. Jag frågade Linus vilken typ av mat han ville äta och det snabba svaret blev: -Kött. Inte denna carnivor emot, så jag bokade bord på populära Hawksmoor som har tre restauranger i London; en i gamla köttdistriktet Spitalfields, en i Covent Garden (Seven Dials) och den jag valde pga läget; Guildhall i the City. Den låg helt enkelt bäst till för att vi skulle hinna med en sen middag en fredagkväll efter att vi tittat på en landhockeymatch på OS-området.

Som många andra trodde jag att staden skulle vara full av folk under OS och att det därför skulle vara omöjligt att få ett bord på en populär restaurang med kort varsel. Så var inte fallet, vilket personalen bekräftade; det var mindre folk under OS än en vanlig vecka när som helst på året.

Men restaurangen var i alla fall halvfull när vi anlände och vi kunde inte låta bli att snegla på grannbordets gigantiska biff.

Efter en liten lektion i de olika styckdetaljerna satsade vi båda på en porterhouse steak som grannen intill åt. Sen kontaktade servitrisen köket och berättade vilka storlekar de hade av den styckdetaljen. Vi tog en porterhouse på ca 900 g men med ett stort ben i. Men med benet borträknat var det ändå mycket kött. Tillsammans med varsin bytta riktigt utmärkt bearnaisesås (något ni vet att jag är mycket petig med), goda krispiga chips och stekta portobellosvampar och en flaska rött mådde vi som prinsar (och prinsessor). Vi åt långsamt men lyckades faktiskt äta upp allt det goda köttet. Det var fullt av smak, stekt medium-rare som vi blivit rekommenderade och det var verkligen lycka att sätta tänderna i det köttet.

Det finns en del köttrestauranger i London och utan att ha provat dem alla skulle jag vilja drista mig till att säga att Hawksmoor måste vara en av de bästa, för detta var riktigt riktigt bra. Det var inte fokus bara på köttet utan även tillbehören var mycket bra, vinlistan ståtlig och personalen både trevlig, familjär och mycket kunnig.

Hawksmoor Guildhall
10 Basinghall Stree
London EC2V 5BQ
Annons

4 reaktioner till “Middag på Hawksmoor Guildhall -en köttrestaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s