Ibland blir resultatet riktigt bra när man trollar med det man har i kylen. Den här bakade pytten med goda grönsaker och chorizo var ett lyckad kast och perfekt mat för allt ifrån en till sex personer (eller mer) och den sköter dessutom i princip sig själv i ugnen.
Förutom chorizon består rättenbara av nyttiga grönsaker men den mättar ändå bra och sötpotatisen ger lite comfort food-känsla. Och en varm kram i form av mat är man väl i ständigt behov av?!
Rosta sötpotatis och paprika i ugnen.
Lägg i chorizo de sista 15 minuterna.
Pressa över limejuice och strössla med hackad salladslök.
Bakad pytt på sötpotatis, paprika och chorizo, 1 portion
1 sötpotatis
1 paprika av valfri färg
5-10 cm mat-chorizo
4 vårlökar, hackade på snedden
1 klyfta lime
olivolja
Värm ugnen till 180C. Skölj paprikan och skalan sötpotatisen. Skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra och rör om så att oljan fördelas på grönsakerna.
Sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. Rör om en gång i halvtid. Skala och skiva chorizon under tiden och lägg i den i formen efter 20 minuter. Låt stå i ugnen 10-15 minuter till. Lägg upp på tallrik, pressa över lime och strössla över rikligt med salladslök.
Lustigt, jag tänkte hela förmiddagen att jag skulle gör pytt – och så såg jag det här hos dig. Kan tänka mig att det blir grymt gott med chorizo i. Jag hade lite stekt halloumi i min pytt – inte dumt det heller.
Så märkligt! Halloumi måste ju funka precis lika bra, lite samma egenskaper som chorizo ju, men vegetarisk. 🙂
Spännande med sötpotatis i… och jag instämmer med er, halloumi låter som det blir gott i det med!
🙂