Bakad pytt på sötpotatis, paprika och chorizo

Ibland blir resultatet riktigt bra när man trollar med det man har i kylen. Den här bakade pytten med goda grönsaker och chorizo var ett lyckad kast och perfekt mat för allt ifrån en till sex personer (eller mer) och den sköter dessutom i princip sig själv i ugnen.

Förutom chorizon består rättenbara av nyttiga grönsaker men den mättar ändå bra och sötpotatisen ger lite comfort food-känsla. Och en varm kram i form av mat är man väl i ständigt behov av?!

Rosta sötpotatis och paprika i ugnen.

Lägg i chorizo de sista 15 minuterna.

Pressa över limejuice och strössla med hackad salladslök.

Bakad pytt på sötpotatis, paprika och chorizo, 1 portion

1 sötpotatis

1 paprika av valfri färg

5-10 cm mat-chorizo

4 vårlökar, hackade på snedden

1 klyfta lime

olivolja

 

Värm ugnen till 180C. Skölj paprikan och skalan sötpotatisen. Skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra och rör om så att oljan fördelas på grönsakerna.

Sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. Rör om en gång i halvtid. Skala och skiva chorizon under tiden och lägg i den i formen efter 20 minuter. Låt stå i ugnen 10-15 minuter till. Lägg upp på tallrik, pressa över lime och strössla över rikligt med salladslök.

Annons

4 reaktioner till “Bakad pytt på sötpotatis, paprika och chorizo

  1. Lustigt, jag tänkte hela förmiddagen att jag skulle gör pytt – och så såg jag det här hos dig. Kan tänka mig att det blir grymt gott med chorizo i. Jag hade lite stekt halloumi i min pytt – inte dumt det heller.

    1. Så märkligt! Halloumi måste ju funka precis lika bra, lite samma egenskaper som chorizo ju, men vegetarisk. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s