Snabbmat: krämig polenta med korvgryta

Det var inte helt altruistiskt som jag tipsade Pytte om krämig polenta när hon var krasslig. Nej, jag var själv sugen på det. Jag vet inte om det är för att konsistensen påminner om barndomens tröstande mannagrynsgröt eller för att det är en genuin ursäkt för att smaska i sig mängder med parmesan eller för att det bara värmer så gott och tar två minuter att tillaga som jag gillar polenta så mycket.

Ibland har jag stekt svamp till, ibland stekt chorizo eller både och, men nu ville jag ha något ännu mustigare. Detta är helt klart ett recept med genvägar, men så länge man använder bra sådana tycker jag att det är tillåtet ibland. Min korvgryta innehåller innanmätet av några Toulouse-korvar av bra kvalitet, krossade tomater och lite smaksättare. Mustigt, gott och mättande!

Krämig polenta med korvgryta, 2 portioner

2 portioner krämig polenta

4 Toulouse-korvar

200 g krossade tomater

1/2 dl vatten

balsamvinäger efter smak

1 nypa socker

salt, svartpeppar

riven parmesan till servering

olja till stekning

Snitta upp korvarna och stek innanmätet med olja i en stekpanna. Häll i de krossade tomaterna och vattnet och låt koka ihop. Smaka av med socker, balsamvinäger salt och peppar. Tillsätt eventuellt en pressad vitlöksklyfta. Lägg upp polentan och grytan i en skål, toppa med riven parmesan. Kryp upp i soffan under en filt och njut.

 

Annonser

5 thoughts on “Snabbmat: krämig polenta med korvgryta

  1. Alltså det är pinsamt, men jag har aldrig gjort polenta. Jag åt det i Italien en gång, och det var jättegott, men som sagt – aldrig gjort det själv. Får ta och testa det här! Toulousekorv låter ju flådigt! 🙂 Kram!

    1. Jag brukar mest göra snabbpolenta, för riktig verkar svår att få tag i, men även snabbpolentan är riktigt god! Borde falla dig i smaken eftersom det ska smör i 😉 Toulousekorven låter nog flådigare än vad den är, gillar bara kryddningen jämfört med många brittiska korvar, och i grytan behöver man liksom inte krydda mer. 🙂

  2. Jag får testa din krämiga polenta nästa gång för de jag gjort (efter diverse recept i might add) blir inte hälften så krämiga som de är på restaurang. Kanske ska testa annat polentamärke när jag tänker efter..

    1. Den jag gör är med snabbpolenta för jag har inte hittat någon annan sort. Om det kokar för kraftigt brukar jag bara ha i lite mer vatten. Jag vet att Annika på Smaskens också gjort krämig polenta och hennes ser ännu krämigare ut än min, men hon använder en annan sorts polenta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s