Avokadomousse med chilimarinerade tigerräkor

Förra veckan när Emma var på besök lagade jag mat till oss och mina flatmates. Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts. Det gick hem det med kan ni tro!

Vi hade verkligen en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck (tack Emma för skumpan) och trevligt umgänge.

Edit: olivoljan – jag glömde olivoljan! Receptet är uppdaterat.

Avocadomousse med chilimarinerade tigerrärkor, 4 portioner

150-200 g råa tigerräkor

1 msk neutral olja

2 tsk chiliflakes

lite rivet limezest

salt & peppar

Moussen:

2 mogna avocado

1 dl creme fraiche

3 msk olivolja

1 lime, saft och zest från halva

5-6 droppar Tabasco

1/2 tsk Worchestershire sauce

salt & peppar

Till dekoration:

limeskivor i bitar

krossade rosépepparkorn

hackad persilja

Marinera räkorna i en skål medan du gör moussen. Kärna och gröp ur avocadon, mixa i food processor. Tillsätt creme fraiche och olivolja och mixa till en slät sammetslen massa. Smaka av med limezest och -saft, Tabasco, Worchestershire sauce, salt och peppar.

Stek räkorna på båda sidor i en het stekpanna. När de ändrat färg är de klara. Spritsa ut moussen på tallrikarna, lägg på räkorna och dekorera. Servera med gott bröd till.

Annons

6 reaktioner till “Avokadomousse med chilimarinerade tigerräkor

  1. Hur visste du att jag är på jakt efter ett bra recept på avokadomousse? Har länge velat göra en mer sofisticated guacamole typ. Så tack för detta! Vilken härlig middag du bjöd på…

    Kram Lotta

    1. Hihi, kul att vi delade samma tanke! Uppdaterade receptet igår, hade ju glömt olivoljan som gör att konsistensen blir mer mousse-ig and guace-ig. Kramis

  2. Snyggt! Avocadomousse måste jag ge mig på. Älskar guacamole fast då är den mer kryddig och grov. Tänker mig här något lenare och friskare till de heta räkorna. Det är svårt att få tag på råa räkor när jag vill välja bort tigerräkor. De vanliga säljs nästan alltid kokta vilket är synd om man vill smaksätta dem helt själv.

    1. Tack! Jag har ungefär samma smaksättning som guacemole här men i olika mängd, och även oljan ger lite smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s