Förra veckan när Emma var på besök lagade jag mat till oss och mina flatmates. Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts. Det gick hem det med kan ni tro!
Vi hade verkligen en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck (tack Emma för skumpan) och trevligt umgänge.
Edit: olivoljan – jag glömde olivoljan! Receptet är uppdaterat.
Avocadomousse med chilimarinerade tigerrärkor, 4 portioner
150-200 g råa tigerräkor
1 msk neutral olja
2 tsk chiliflakes
lite rivet limezest
salt & peppar
Moussen:
2 mogna avocado
1 dl creme fraiche
3 msk olivolja
1 lime, saft och zest från halva
5-6 droppar Tabasco
1/2 tsk Worchestershire sauce
salt & peppar
Till dekoration:
limeskivor i bitar
krossade rosépepparkorn
hackad persilja
Marinera räkorna i en skål medan du gör moussen. Kärna och gröp ur avocadon, mixa i food processor. Tillsätt creme fraiche och olivolja och mixa till en slät sammetslen massa. Smaka av med limezest och -saft, Tabasco, Worchestershire sauce, salt och peppar.
Stek räkorna på båda sidor i en het stekpanna. När de ändrat färg är de klara. Spritsa ut moussen på tallrikarna, lägg på räkorna och dekorera. Servera med gott bröd till.
Hur visste du att jag är på jakt efter ett bra recept på avokadomousse? Har länge velat göra en mer sofisticated guacamole typ. Så tack för detta! Vilken härlig middag du bjöd på…
Kram Lotta
Hihi, kul att vi delade samma tanke! Uppdaterade receptet igår, hade ju glömt olivoljan som gör att konsistensen blir mer mousse-ig and guace-ig. Kramis
Snyggt! Avocadomousse måste jag ge mig på. Älskar guacamole fast då är den mer kryddig och grov. Tänker mig här något lenare och friskare till de heta räkorna. Det är svårt att få tag på råa räkor när jag vill välja bort tigerräkor. De vanliga säljs nästan alltid kokta vilket är synd om man vill smaksätta dem helt själv.
Tack! Jag har ungefär samma smaksättning som guacemole här men i olika mängd, och även oljan ger lite smak.
Perfekt förrätt med många smarriga smaker!
Ja, det blev himla lyckat faktiskt!