Middag på Terroirs

Vissa ställen återkommer med jämna mellanrum på bloggen och Terroirs är definitivt ett av dem. Anledningarna är många… Dels har de en riktigt fin och prisvärd vinlista, trevlig och kunnig personal och god mat. Och dels råkar restaurangen ligga på 3 minuters gångavstånd från min arbetsplats. Ofta går jag hit för ett glas vin och lite ost innan jag går vidare någon annanstans, men jag kan inte nog rekommendera att äta middag här. Det är ett avslappnat ställe som ändå känns fint, vilket jag gillar och det är alltid fullsatt men sällan kö ut genom dörren.

Menyn kan man tolka lite som man vill, antingen köra tre rätter eller färre, eller också dela på fler smårätter. Therése och jag valde det senare och var riktigt nöjda. Men trots att vi bara delade på 4 rätter (alltså två var, mindre än förrätt + varmrätt) var vi alldeles för mätta – portionerna är generösa.

Vi började såklart med oliver, dessa färska söta (i affären kallas de sweet olives) är helt gudomliga.

Sen delade vi på en charkuteribricka och det var redan här vi började bli mätta. Saucisson, ankrillette, cornichons och terrin på fläskkött och pistagenötter. Riktigt gott alltihop, men korven var aningen alldaglig i smaken.

Nästa rätt var bläckfisk med spenat, kikärter, chorizo och aioli. Helt gudomligt gott och något jag definitivt kommer att apa efter i mitt eget kök.

Musslor i vitt vin, riktigt stora och saftiga. Och goda!

Och sist min favorit; toast med kantareller, benmärg och rödvinssky. Umamirikt och fantastiskt gott!

Terroirs Winebar
5 William IV Street
London WC2N 4DW
Annons

En reaktion till “Middag på Terroirs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s