Dijonsmakande mac ‘n cheese med pankotopping

 

Igår hade mina flatmates förvandlat vår lägenhet till ett haunted house  och smyckat det inför kvällens halloweenfest. Och dagen innan ryckte jag in och lagade mac ‘n cheese till ett helt kompani, så att festdeltagarna får något att äta. Det blir också fingrar, ögon och maskar till middag… Mums!

I alla fall, så kom jag ju att tänka på att jag glömt att blogga om denna version av mac ‘n cheese som jag lagade för ett tag sedan. Igår blev det traditionell mac ‘n cheese med vanlig ostsås med muskot och lite vitt vin i (för att bryta av mot fettet), men den jag gjorde till mig själv hade smak av dijonsenap (en hit) och toppades med såväl panko, smörkluttar och ost.

Dijon-mac ‘n cheese med pankotopping, 4-5 portioner

250 g makaroner, gärna av märket De Cecco

2 dl creme fraiche

1/2 dl grädde

1/2 dl mjölk (bara creme fraiche funkar också)

100 g riven cheddarost 

3 tsk dijonsenap

salt, peppar

1 handfull panko eller ströbröd

2 msk smör

riven ost att toppa med

Koka makaronerna al dente. Häll creme fraiche, grädde och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Lägg i osten och låt den smälta. Smaka av med senap, salt och peppar. Häll den avrunna pastan i ostsåsen och blanda. Häll i en smord gratängform. Toppa med panko och smörklickar samt lite rven ost. Grädda tills krispig yta och fast gratäng, 20-30 minuter i 200C. 

Annons

8 reaktioner till “Dijonsmakande mac ‘n cheese med pankotopping

  1. Hjälp så gott det låter, den ska vi lägga i spara högen! Vi gjorde mac&cheese med indiska smaker för ett tag sedan och det blev riktigt gott med de kryddorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s