Sött i advent och en veckoupdate

Jag känner att jag inte riktigt hunnit med bloggen så bra i veckan, det har varit fullt upp med jobb, att baka till jobbet, handla juklappar m.m. Dessutom hann jag mingla på ett trevligt event där vi fick både gott vin, goda snittar och fick träffa en drag queen-version av Drottning Elizabeth II.

Nu i helgen ska jag mest försöka skapa julstäming; julstjärnan ska upp och pepparkakorna bakas och på söndag blir det glöggkalas. Det är nog mer än jag som planerar det, så jag tänkte dela med mig lite av vad jag själv ska bjuda på och söta saker att baka i advent.

Nu på söndag bjuder jag mina vänner på följande:

Och från bloggens arkiv kan jag tipsa om följande sötsaker. Julmat kommer i ett eget inlägg framöver.

Mulled cider går alltid hem när man tröttnat på söt glögg och hemmagjord (snabb-)glögg är bra att ha om man bor utomlands eller glömt att handla hem från systemet.

Vita pepparkakor är barndomsminnen för mig. De ska helst bakas med pappa, för det är tradition.

Mandelmusslor tyckte jag länge var en ‘vuxenkaka’ men numera älskar jag dem. Särskilt om man drar ner på mängden bittermandel, och detta recept är bästa möjliga. Kakorna släpper löjligt lätt och är spröda och fina.

Saffranskaka med mandelmassa passar både till glöggen, kaffet eller som efterrätt med vispad grädde och hallon.

Julgodis gör man nästan alltid för mycket av varje år, men det är en trevlig gå-bort-present i juletid, och även om man tvingas äta det på tvären så hör det till. Några av mina favoriter är Håkans julgodis med jordnötssmör, liksom jordnötsfudge, muscovadotryffel, mjölkchokladfudge och såklart rocky road.

4 reaktioner till “Sött i advent och en veckoupdate

    1. Jag trodde inte art du skulle vilja åka ända till London enkom för detta, annars hade du självklart fått en inbjudan! 🙂

  1. Vilken massa godsaker! Jag antar att dina engelska vänner ser lika mycket fram emot att få fira svensk advent med dig som våra kanadensiska gjorde. Vi måsta verkligen ha god smak här för de fullkomligt älskade allt jag satte fram. Grannarna saknar oss. även om jag försett dem med både glöggkryddor, svenska recept mm men inget går upp mot svenska godsaker ;).

    1. Ja, mina brittiska vänner älskar allt svenskt jag gör, men så är Skandinavien också riktigt poppis här för tillfället. Alla (jag med) är helt inne i Förbrydelsen III som går på TV nu. 🙂 Riktigt roligt är det att alla älskar Janssons trots att det egentligen är en lite lustig kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s