När jag var i Helsingör med mamma och pappa gick vi, som vi alltid gör, in i den fina ostbutiken Lynhjems eftr. Ole Jensen, och trots att mina föräldrar hade kylen full av ost kunde de inte motstå att köpa med sig en del hem.
Jag tog tacksamt emot en bit tryffelbrie (!!) som mamma köpte till mig, och hjälpte henne lite med ostarna de redan hade hemma. Jag säger nämligen aldrig nej till ost.
Det var första gången jag stötte på tryffelbrie och frågade skeptiskt i affären om den smakade mycket av tryffel eller ej, och expediten svarade att jodå, det gjorde den. Danskar brukar inte skämta om ost, och det gjorde hon inte heller.
Osten bestod av flera lager; brie varvad med mjuk färskost spräcklad med tryffel. Brien var god och fin i smaken och tryffelosten gudomligt god. Eftersom jag ofta äter ost med tryffelhonung, åt jag denna endast med vanlig akaciahonung eftersom osten redan smakade av tryffel och det var sagolikt gott. Som vanligt var det Carr’s water biscuits jag hade till, i mitt tycke de bästa kex til ost. De tar inte över smakmässigt, är spröda och fina i texturen och goda även utan ost.
Men ooops så gott det låter och ser ut! Matporr som Helena hade sagt.
Kram Malin
Haha, indeed! 🙂
Låter fantastiskt gott! Tryffel gott och ost ännu godare!!
Exakt!
Håller med föregående talare – vilken sjukt bra kombi!
Hoppas allt är bra med dig annars och att du inte har allt för mycket julstress!
Tack! Det är lite mycket just nu, men det är roligt och snart ska jag ju åka till Skåne! 🙂 Hoppas allt är bra med er med!
Det ser gott ut framför allt ser osten så där härligt mogen ut, men vad gäller tryffel så är jag så gott som oskuld 🙂
Haha, då får vi ju ordna med att du får smaka tryffel! Oskuld duger ju inte 😉
Åh… Den har jag också ätit. Helt gudomligt god! Danmark är som en bit av osthimlen.
Så sant!