Taste of Christmas 2012

ToC I lördags var Gaby och jag riktigt exalterade när vi begav oss mot Taste of Christmas-mässan. Men några timmar senare när vi köat vid soptunnor och kände oss svimfärdiga och trötta var vi ganska besvikna. Det var nämligen alldeles för mycket folk på för lite yta och riktigt dåligt organiserat, vilket genererade trängsel, dålig luft och för hög ljudnivå. Antagligen var det så populärt runt lunchtid på grund av att Mary Berry (från Great British Bake Off) och Michel Roux Jr (från Masterchef) stod på scen. IMG_2129 Senare på dagen var det luftigare och vi kunde t o m sitta ned (och slapp köa vid soptunnor) och titta på när Simon Rogan (som driver restaurangerna l’Enclume och Roganic) lagade mat.IMG_2112  Vi hann också äta en del förstås. Endast fyra restauranger var representerade, men det fanns gott om street food också, och vi testade lite av varje. Allra först provade vi denna ljuvliga ankleverburgare. Vi förväntade oss en burgare med anklever i, men blev istället bortskämda med en rejäl skiva krämig anklever i gott bioche-aktigt bröd med en enkel sallad. Faktiskt den godaste anklever jag någonsin smakat. Från Comptoir Gascon. IMG_2124 Vi fortsatte sedan med street food från Mark Hix; en fish dog som var riktigt god, dock serverad med tveksam tartarsås men riktigt goda pommes. IMG_2132 Saltyard som också driver Opera Tavern serverade bland annat helt fantastiskt god tryffel mac ‘n cheese. mballs Hos The Bowler provade vi två olika sorters köttbullar som båda var riktigt delikata. Dels Thaiköttbullar i kokosmjölk (t.v.) och köttbullar gjorda på bog i tomatsås med spiskumminkryddad gräddfil (t.h.). Båda serverades med ris och slaw.

Allt som allt hade vi en trevlig dag, men det var inte tack vare hur mässan var organiserad utan tack vare den goda maten, varandras sällskap och att folkmassan lättade på slutet.

11 reaktioner till “Taste of Christmas 2012

 1. Håhåjaja, jag säger du det. Inte dåligt alls. Men mest avis är jag nog på din live-skymt av Mary Berry. Har hon ett taget namn eller?

  Kram kram

  1. Ja, hon är så söt! Inte ett taget namn såvitt jag vet, det är inte ett ovanligt (men ej heller jättevanligt) efternamn. Kram

 2. Blir alldeles galen när det är så mycket folk att man får köa precis överallt. Lite så är det på matmässan som brukar vara i Göteborg, Passion för Mat, så jag vägrar konsekvent att gå dit.

  1. Förstår dig! Taste of London är i en park utomhus på sommaren så det upplägget gillar jag, men denna, den klarar jag mig utan…

 3. Ibland undrar jag om jag gått och blivit folkskygg, för numera pallar jag verkligen inte sådana köer och folkmassor… Och när det inte finns sittplats…! Säger som Charlotta, får Passion-för-Mat-vibbar.
  Men maten ser god ut! Ankleverburgaren hade jag gärna testat.

  1. Du är inde den enda i så fall. Att stå upp och trängas är liksom inte så kul längre. Synd att det är likadant på Passion för mat-mässan.

 4. Lite avis att du fick se Mary Berry live (har ju spanat in the Great British bake off på youtube) men jag hade inte heller gillat det där med att köa och trängas även om maten såg smaskig ut,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s