Fylld bakpotatis med ost och salladslök

IMG_2440Vi skåningar tycker om potatis, och även om jag inte är så förtjust i kokt potatis (mer än till fisk och köttbullar) så vill jag äta potatis ganska ofta. Både för att det är gott och för att jag mår bra av det.

Här i Storbritannien är skåningens potatisälskande motsvarighet irländarna, de brukar själv skämta om det t o m.

I alla fall så tycker jag att det ibland behövs lite omväxling, även när det gäller potäter. Att äta bakad potatis på detta sätt, som loaded skins, är en amerikansk variant och det märks verkligen i detta fall där man använder trion salladslök, ost och gräddfil. Krispigt bacon gör sig också till. 

Jag har vid flera tillfällen ätit varianter på skins som barsnacks, men just denna kombination snappade jag upp från Nigella. Några mängder behövs inte, men en enkel beskrivning följer nedan.

Fylld bakpotatis med ost och salladslök

1 bakpotatis per person

riven smakrik ost som t ex cheddar (jag använde Red Leicester)

hackad salladslök

gräddfil eller creme fraiche

salt & peppar

Baka en potatis i 200C tills mjuk. Tid beror på storlek, men mellan 40 minuter och 1 timme ca. Dela potatisen längs med på mitten. Gröp ur innanmätet och lägg i en skål. Blanda med salladslök och riven ost. Tillsätt gräddfil för att binda ihop, salta och peppra. Fyll de urgröpta skalen med röran och toppa med lite mer riven ost. Gratinera i 5-10 minuter 200C. 

Servera gärna med knaperstekt bacon och sallad. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s